Σε δίκη ξανά ο Πελετίδης γιατί δεν έδωσε στοιχεία εργαζομένου

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών καλείται να εμφανιστεί την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, γιατί όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, δεν έδωσε για επανέλεγχο, το 2014, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τους ατομικούς φακέλους 324 εργαζόμενων. Αυτή η στάση συνέβαλε στο να μην προχωρήσουν απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο.

«Η Δημοτική Αρχή θα αντιμετωπίσει και αυτή τη δίκη μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου.

Αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι έχουν απέναντί τους νέα αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στο επίκεντρο βρίσκονται ξανά οι απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, συνολικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με εργαλείο την λεγόμενη «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται το περαιτέρω χτύπημα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων, βάζοντας νέα εμπόδια στην απεργία, την πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Την ίδια στιγμή βγάζουν στο σφυρί την λαϊκή κατοικία μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σε αυτές τις συνθήκες η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα» σημειώνεται από τη δημοτική αρχή Πάτρας.