Πως ο Δήμος Πατρέων "δάνεισε" εντόκως την εφημερίδα "Πελοπόννησος" με 30.000 ευρώ

Στην αρχή έμοιαζε με ανυπόστατη φήμη: Ο Δήμος είχε καταθέσει κατά λάθος 30.000 ευρώ στην εφημερίδα "Πελοπόννησος". Μετά έγινε γνωστό ότι η εφημερίδα δεν μπορούσε να τα επιστρέψει (τα πήρε το Δημόσιο;). Και τώρα, μήνες μετά, ο Δήμος ανακοινώνει επισήμως ότι το Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων ρύθμισε το χρέος. 

Η εν λόγω ρύθμιση έγινε σε συνεργασία και συνεννόηση με τη νομική υπηρεσία του Δήμου που υπέγραψε συμφωνητικό με το οποίο η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναγνωρίζει την οφειλή της προς τον ΚΟΔΗΠ και ταυτόχρονα ρυθμίζει την τμηματική αποπληρωμή της.

Στους όρους του συμφωνητικού προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η έντοκη αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού καθώς και ρήτρες, σε περίπτωση καθυστέρησης κάποιας δόσης. Δεν έγινε γνωστό αν οι δόσεις συμψηφίζονται με πληρωμένα του Δήμου Πατρέων (λογικά ναι) οπότε η εφημερίδα πήρε... μεγάλη προκαταβολή.

Πάντως η διαδικασία αποπληρωμής έχει ξεκινήσει και έχει αποπληρωθεί ήδη η πρώτη προβλεπόμενη δόση. Διασφαλίζει έτσι ο Οργανισμός ότι δεν θα χαθεί ούτε ευρώ "από τα χρήματα του πατραϊκού λαού που προορίζονται για τις ανάγκες τηςλαϊκής οικογένειας, όπως οι υποδομές του ΚΟΔΗΠ για την αντιμετώπιση της φτώχειας".

Ο Δήμος αναφέρει επίσης: "Οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε τα παραπάνω προς αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, όχι όμως η διαστρέβλωση της πραγματικότητας".