Πως δυο βίντεο (Καμπούλ 1 και Καμπούλ 2) εξευτέλισαν το ελληνικό κράτος στο λιμάνι της Πάτρας

Γιατί αυξάνονται οι μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας; Γιατί περνούν στην Ιταλία, αυτό το μαθαίνουν μέσω κινητών κι άλλοι και σπεύδουν... Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 5 περιστατικά όπου οδηγοί άκουσαν χτύπους ενώ οδηγούσαν σε δρόμους της Ιταλίας, σταμάτησαν, άνοιξαν την πόρτα και 4-5 μετανάστες κατέβηκαν και έφυγαν τρέχοντας.

Το τι συμβαινει έχει ξεκαθαριστεί: Όταν ξεκινησει το πλοίο από το λιμάνι της Πάτρας, οι μετανάστες που μπορεί να έχουν μπει σε μια μόνο νταλίκα. Στους χώρους στάθμευσης του πλοίου, βγαίνουν και διασκορπίζονται σε άλλες για να είναι πιο άνετα. Έτσι νταλίκες που στην Πάτρα πέρασαν από scaner και ήσαν καθαρές, όταν βγαίνουν στην Ιταλία πιθανόν να βρεθούν με μετανάστες και να μπλέξουνν άσχημα.

Οι εταιρείες έχουν κάνει τα πάντα για να προσατευτούν αλλά μάταια: Οι πίσω πόρτες πάντα ανοίγουν ακόμη κι αν βάλλουν κλειδαριές (οι μετανάστες έχουν τα αντίστοιχα αντικλείδια!). Οι ζημίες σε εμπορεύματα είναι ένα συνεχώς αυξανόμενο κόστος (οι πελάτες αποζημιώνονται) χώρια οι χρονικές καθυστερήσεις.

Μόνη λύση είναι η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ των μεταναστών από τους χώροςυ γύρω από το λιμάνι όπου έχουν εγκατασταθεί λες και είναι οργανωμένος καταυλισμός, αλλά το κράτος είναι εντελώς ανίκανο να προστατεύσει ανθρώπους και δραστηριότητες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύσκεψη που έγινε στο λιμάνι υπό τον ΓΓ Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Φιλιππάτο, την ώρα που ανακοίνωνε δήθεν λύσεις, απέξω μετανάστες έσπαγαν μια... νταλίκα. Μάλιστα δυο βίντεο που διοχετεύτηκαν στο διαδίκτυο με τους τίτλους Καμπούλ 1 και Καμπούλ 2 έγιναν viral, αφού μετέδιδαν πρωτοφανείς εικόνες: Μετανάστες να φτάνουν κατά δεκάδες μέχρι τα πλοία καταργώντας κάθε φράχτη, να σκαρφαλώνουν σε φορτηγά κ.ο.κ. Το απόλυτο χάος.

Οι παραπάνω είκόνες είχαν τέτοια απήχηση ώσε ΟΛΑ τα κεντρικά Μέσα Ενημερώσης να ασχοληθούν και να περιγράψουν την κατάσταση στο λιμάνι της Πάτρας.  

Στο μεταξύ προ ολίγων ωρών, τρεις μετανάστες μπήκαν και στους χώροyς έκδοσης εισιτηρίων, καταστημάτων όπου προκλήθηκε αναστάτωση. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Σημειωτεόν ότι η κίνηση στα εν λόγω καταστήματα έχει πλέον μεiωθεί τραγικά, ενώ καταγράφονται και κλοpές σε σταθμευμένα οχήματα υπαλλήλων στα εν λόγω καταστήματα.