Πρώτο Αντάμωμα Αποδήμου Ελληνισμού στην Πάτρα

Η προσέλκυση τουριστών, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η οικονομική αρωγή σε ευαγή ιδρύματα της Πάτρας είναι οι κυρίαρχοι σκοποί διοργάνωσης του πρώτου Ανταμώματος Απόδημου Ελληνισμού που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 13 Οκτωβρίου.

Η διοργάνωση του Ανταμώματος είναι μια πρωτοβουλία του Ελληνοουκρανικού Συλλόγου Φιλίας «Φάρος» με έδρα την Πάτρα, ο οποίος αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ελλάδας, αποσκοπώντας στη σύσφιξη ων σχέσεων ανάμεσα στους θεσμούς και τους πολίτες της χώρας μας με την Ουκρανία.

Άλλωστε ήδη έχει καταφέρει να κάνει γνωστή την Αχαΐα και την Ηλία στην Ουκρανία μέσω της επισταμένης ανάδειξης των αρχαιολογικών , θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων.

Το πρόγραμμα του Ανταμώματος που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα θα εξελιχθεί σε δύο μέρη. Το πρώτο, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου αφορά στην παρουσίαση παραδοσιακών χορών από συλλόγους που διατηρούν ανά την Ελλάδα ισχυρούς δεσμούς με τους απόδημους Έλληνες, ενώ την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί δεξίωση με την συμμετοχή επιχειρηματιών, στην οποία θα υπάρχει και ένα συμβολικό εισιτήριο με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν σε ιδρύματα (Άσυλο Ανιάτων, Κιβωτό της Αγάπης, Κωνσταντοπούλειο, Μέριμνα και άλλα).