Πρωτοφανείς επιθέσεις του Δήμου Πατρέων στον κλάδο της εστίασης - Σε μερικές έχει χαθεί και η λογική

Στον ελεγχόμενο από το ΚΚΕ Δήμο Πατρέων κάποιοι φαίνεται να θεωρούν ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο ιδιοκτήτης ενός καφέ στην Γεροκωστοπούλου είναι... πλουτοκράτες. Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κλάδου, με πρόστιμα, μηδενικό διάλογο και παράλογες αφαιρέσεις αδειών πριν καν ενημερωθεί ο κάθε επιχειρηματίας ότι έχει πρόβλημα.

Τον τελευταίο καιρό σε δεκάδες επιχειρήσεις επιβάλλονται πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ αφαιρούνται αιφνιδιαστικά και άδειες (οι επιχειρήσεις μαθαίνουν από την Διαύγεια ότι έχουν εκκρεμότητες - δεν τους ειδοποιεί κανείς!).

Μια από τις πολλές χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή του "Φάρου" όπου λειτουργεί ο μοναδικός πιστοποιημένος παιδότοπος της Πάτρας. Η Επιτροπή Ποιότητας ζωής αρνήθηκε να δώσει στην επιχείρηση λίγες ώρες προθεσμία για να καταθέσει το ήδη έτοιμο πιστοποιητικό καταλληλότητας της ΕΒΕΤΑΜ που είναι ο μοναδικός φορέας πιστοποίησης παιδικών χαρών στην Ελλάδα.

Τί έκανε ο Δήμος Πατρέων; Έτρεξε να επιβάλλει πρόστιμο... 10.000 ευρώ ενώ επιμένει για σφράγισμα της... υπερνόμιμης παιδικής χαράς την Τετάρτη 22 Απριλίου.

Ο Δήμος ανεπίσημα δηλώνει ότι θα επιβάλλει και την σφράγιση και το πρόστιμο (!) αν και ο "Φάρος" την ίδια μέρα που του ανήγγειλαν την εν λόγω απόφαση (Παρασκευή 17 Απριλίου), κατέθεσε αίτημα αδειοδότησης μαζί με το πιστιποιητικό της ΕΒΕΤΑΜ όπου αποδεικνύεται ότι ο παιδότοπος είναι άριστος, τηρεί όλες τις προδιαγραφές ενώ όλη την ημέρα υπάρχουν επιβλέποντες υπάλληλοι που προστατεύουν την σωστή λειτουργία του και τα παιδιά.

Ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει στην εστίαση, είναι η απόφαση του Δήμου να μειώνει τραπεζοκαθίσματα από ελεύθερους χώρους που δεν εμποδίζουν π.χ. την κυκλοφορία πεζών. Τέτοιες πρακτικές οδηγούν σε απόλυση προσωπικού και σε... μείωση των εσόδων του Δήμου από τα ανάλογα δημοτικά τέλη.

Ο κλάδος της εστίασης στην Πάτρα, ανησυχεί και από δηλώσεις παραγόντων του Δήμου του τύπου "η εστίαση δεν είναι επένδυση", κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύλλογος της Πάτρας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση υπενθυμίζοντας ότι "σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναΙ ζημιογόνα και η μάχη επιβίωσης που δίνει αντί να βρίσκει συμπαράσταση βρίσκει ανεξήγητη εχθρότητα".