Πρωτοφανής αποτυχία του ΟΛΠΑ: Εν μέσω κρίσης, έβαλε λουκέτο σε υγιή επιχείρηση στο λιμάνι

Υπόλογη είναι πλέον η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών γιατί βάζει λουκέτο σε μια υγιή επιχείρηση που λειτουργούσε επί 8 έτη στο Νέο Λιμάνι. και δεν χρωστούσε στον Οργανισμό ούτε ένα ευρώ.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται και ζητούσε "να μην γίνει ούτε μια απόλυση", την ώρα που αναστέλονται υποχρεώσεις προς εφορίες και ταμεία , η διορισμένη διοίκηση στο λιμάνι της Πάτρας απέτυχε να συνεννοηθεί με την επιχείρηση Farina Porto, μια επιχείρηση - κόσμημα στο λιμανι  με την οποία είχε ο οργανισμός μια άψογη μέχρι σήμερα συνεργασία και αποκόμισε σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Η επιχείρηση Farina Porto που είχε την διαχείρηση της εστίασης στο λιμάνι της Πάτρας βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με την επιδημία του κορονοϊού. Βασική της πελατεία ήταν οι επιβάτες και οι επαγγελματίες μεταφορείς από την ακτοπλοϊκή Πάτρα – Ιταλία , η οποία όμως μετά τα δραματικά γεγονότα εξάπλωσης του κορονοϊού, σχεδόν μηδενίστηκε.

Τα πλοία της γραμμής ταξιδεύουν σχεδόν άδεια και ο χώρος του λιμένα Πατρών μοιάζει με φάντασμα. Παράλληλα, έκλεισαν και τα σύνορα με την Ιταλία, ενώ έκλεισε κατά ένα μέρος και η επιχέιρηση ως επιχείρηση εστίασης.

Τα εξηγεί πολύ καλά ο επιχειρηματίας Γιώργος Παπαδόπουλος που διευθύνει το Farina Porto: "πληρώνουμε μηνιαίο ενοίκιο στον ΟΛΠΑ , 6.500 ευρώ , ενώ ο ημερήσιος τζίρος δεν ξεπερνά τα 30 ευρώ. Αυτό συμβαίνει επί 3 εβδομάδες και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα σταματήσει".

Η επιχείρηση ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΛΠΑ λόγω του ότι έληξε η σύμβαση (ευκαιρια μιας καλής συνεννόησης!), μια μείωση του ενοικίου, τουλάχιστον για όσο διαρκεί η κρίση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και να μη βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι. Όχι μόνο δεν βρήκαν καμιά ανταπόκριση, αντίθετα πήραν εντολή σε 48 ώρες να εκκενώσουν το χώρο.

Και ο κ. Παπαδόπολος καταλήγει: "Πληρώνουμε στον οργανισμό 8 χρόνια όλες τις υποχρεώσεις μας, δεν οφείλουμε ούτε ένα ευρώ, σε αντίθεση με άλλους που έχουν ασυλία, είμασταν τυπικοί και σωστοί και αυτοί μας το ανταποδίδουν με εξόντωση, σαν να έψαχναν μια αφορμή για να φύγει η επιχείρηση μας από το λιμάνι.

Η πιάτσα βουϊζει ότι η διοίκηση για δικούς της λόγους ήθελε να φύγει το Farina Porto από το λιμάνι και να δοθεί πιθανά σε άλλον επιχειρηματία".