Πρωτιά της Πάτρας στην εθελοντική αιμοδοσία

Η οργάνωση ενός πλάνου δράσεων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, αλλά και να συντονιστούν οι εμπλεκόμενοι φορείς προς αυτό το σκοπό, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Π.Ε. Αχαΐας, υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπο, με τη συμμετοχή φορέων και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε η σημασία της καταγραφής των ελλείψεων που υπάρχουν, αλλά και η κατάρτιση ενός ειδικού σχεδίου που θα περιλαμβάνει δράσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια προκειμένου όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην εθελοντική προσφορά αίματος.

«Θέλουμε και είναι επιτακτικό να μεταλαμπαδεύσουμε το πνεύμα της Πάτρας που είναι πρωτοπόρος στην εθελοντική αιμοδοσία, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην υπόλοιπη χώρα. Αυτός είναι ο στόχος μας και είναι αναγκαίο να συνεργαστούμε αρμονικά όλοι οι φορείς για να τον επιτύχουμε» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Πρέπει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γίνει πρότυπο εθελοντικής αιμοδοσίας για ολόκληρη τη χώρα».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαροκόπος τόνισε πως «η αναγκαιότητα σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα είναι πολύ μεγάλη, ειδικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για αυτό το λόγο είναι επιτακτική η διαρκής επαφή και επικοινωνία όλων μας, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη αυτάρκεια σε αίμα».

Να επισημανθεί πως στο ετήσιο σχέδιο δράσης ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας σε συνεργασία με φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2015, που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προβλέπονται δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.