Πρωτιά αυτοδυναμίας για την ΙΑΣΥ της Άννας Μαστοράκου

Ψήφο διαμαρτυρίας και αγανάκτησης έριξε χθες ο ιατρικός κόσμος της Πάτρας. Εδωσε αυτοδυναμία στο ψηφοδέλτιο της «ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΙΑΣΥ)με επικεφαλής την Αννα Μαστοράκου, και ταυτόχρονα την εντολή να συνεχίσει τον αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων του όπως έπραττε μέχρι σήμερα. Υπηρετώντας τον γιατρό με συνέπεια, ήθος, ειλικρίνεια, ευθυκρισία και ισοτιμία στο πλαίσιο ενός συνεργατικού πνεύματος.

Συγκεκριμένα η ΙΑΣΥ, η οποία το μεγάλο της ρεύμα προέρχεται από το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Κίνησης της ΝΔ, ενσωματώνει αξιόλογους γιατρούς με αξιοσημείωτη πορεία απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, έλαβε 572 ψήφους, σε σύνολο ψηφισάντων 1.076 κατακτώντας τις 7 από τις 13 έδρες του ΔΣ του Συλλόγου.

Σημαντικό είναι και το ποσοστό που πέτυχε το ψηφοδέλτιο των νέων γιατρών, «ΕΝΙΑΙΑ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΕΜΕΙΣ) με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαζιά το οποίο ήρθε δεύτερη δύναμη με 120 ψήφους και 2 έδρες.

Ανάλογη είναι και η επιτυχία του ψηφοδελτίου που ξεκίνησε από τους γιατρούς του Πρωτοβάθμιου Δικτύου Υγείας, με επικεφαλής τον Απόστολο Σωτηρούδη, «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΑΤΡΩΝ» (ΔΗΠΙ) το οποίο κατέλαβε την τρίτη θέση με 106 ψήφους και 1 έδρα ξεπερνώντας κομματικά ψηφοδέλτια.

Το κυβερνητικό ψηφοδέλτιο της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΑΤΡΩΝ (ΕΣΙ) με επικεφαλής τον Πλούταρχο Τζαβάρα, ήρθε τέταρτο με 101 ψήφους και μία έδρα.

Το ψηφοδέλτιο της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ (ΔΗΠΑΚ)

που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεόδωρο Τουλγαρίδη, ήρθε πέμπτο με 91 ψήφους και 1 έδρα.

Τέλος του ψηφοδέλτιο της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ» (ΑΚΙ), το οποίο έχει τη ρίζα του στο παλιό ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την Κατερίνα Γατοπούλου ήρθε έκτο με 54 ψήφους και 1 έδρα.

Χαρακτηριστικό της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας αποτέλεσε η αυξημένη προσέλευση. Σε σύνολο 1.500 μελών που ήταν ταμειακώς εντάξει, ψήφισαν οι 1.076. Αριθμός ρεκόρ συμμετοχής των τελευταίων ετών. Καταμετρήθηκαν 26 άκυρα και 7 λευκά ψηφοδέλτια.