Προχωράει ο νέος σταθμός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας

Οι πρώτοι πυλώνες του νέου σταθμού επιβατών του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας ήδη «σηκώθηκαν», δίνοντας μια πρώτη εικόνα του έργου που προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021.

Οι καθυστερήσεις που οφείλονταν στην αναστολή εργασιών λόγω του κορονοϊού αποτελούν παρελθόν και τα συνεργεία του αναδόχου βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση.

Το σύνολο των τσιμεντένιων πυλώνων θα είναι δομημένο σε περίπου δύο μήνες από σήμερα για να στηριχθεί πάνω τους το μεταλλικό στέγαστρο που κατασκευάζεται σε επιχείρηση της βιομηχανικής περιοχής της Πάτρας.

Παράλληλα, οι σημαντικότερες τεχνικές επεμβάσεις γίνονται στο κτίριο των παλαιών μύλων Αγίου Γεωργίου που μετατρέπεται σε επιβατικό σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων και σε αυτές διοχετεύεται το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που διαθέτει ο φορέας για την αξιοποίησή τους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες ενίσχυσης, εργασίες στο εξωτερικό μέρος του ακινήτου, αλλά και διαμόρφωσης των υπαρχόντων χώρων για να καταστούν χρήσιμοι στη νέα τους χρήση.

Για παράδειγμα, το σιλό (κατασκευή που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία και την αποθήκευση χύδην στερεών υλικών) θα μετατραπεί σε λειτουργικό χώρο για τους ανθρώπους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας.

Ο χώρος κίνησης και στάθμευσης των υπεραστικών λεωφορείων θα διαμορφωθεί στον ακάλυπτο χώρο του συγκροτήματος. Κατά τα λοιπά, στο πρώτο (εξαώροφο) κτίριο του συγκροτήματος θα διαμορφωθεί ο κεντρικός χώρος του σταθμού, στο δεύτερο (τριώροφο) κτίριο χωροθετείται στον ισόγειο χώρο η είσοδος για την πρόσβαση στο σταθμό από την οδό Αστιγγος και στους ορόφους θα δημιουργηθούν αίθουσες συνεδριάσεων ενώ στο τρίτο κτίριο (σιλό), στο ισόγειο θα χωροθετηθούν βοηθητικοί χώροι (WC, αποθήκη αποσκευών, ασυνόδευτων δεμάτων κ.ά.).

Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη ώστε στον χώρο του πρώην βιομηχανικού κτιρίου να υπάρχουν και εμπορικές χρήσεις για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του επιβατικού κοινού.

εφ. Πελοπόννησος