Πρεμιέρα στην Πάτρα των απογευματινών χειρουργείων-1η μαζική συγκέντρωση

Εν μέσω αντιδράσεων ξεκινούν σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τα απογευματινά χειρουργεία, αφού πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα πραγματοποίησαν σωματεία εργαζομένων και γιατροί.

Σε στάση εργασίας προχώρησε η  Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, τονίζοντας πως με τα απογευματινά χειρουργεία καταστρατηγείται ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, αφού οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν για την επέμβαση στη οποία θα υποβληθούν.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη το ΠΓΝΠ είναι το πρώτο που θα ξεκινήσει, καθώς ήδη για σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, έχουν διατεθεί δυο αίθουσες χειρουργείων, για αγγειοχειρουργικές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις.

Στις 28 Μαρτίου δύο ακόμη αίθουσες θα διατεθούν σε γενικούς χειρούργους και ορθοπεδικούς, για ήδη κανονισμένα χειρουργεία.

Το προσεχές διάστημα στο πρόγραμμα των απογευματινών χειρουργείων θα μπει και το νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας", δεδομένου ότι ήδη γιατροί του χειρουργικού τομέα έχουν έτοιμες λίστες αναμονής με ασθενείς.