Που πάνε οι μετανάστες που μεταφέρονται εκτός Πατρών;

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας να κρατήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μακριά από το λιμάνι της Πάτρας. Με διακριτικό τρόπο επεμβαίνουν στις εκκλήσεις του προσωπικού φύλαξης των παλαιών εργοστασίων της λιμενικής ζώνης και τους μεταφέρουν εκτός της πόλης, προσπαθώντας να αποθαρρύνουν τα κυκλώματα που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και τους στέλνουν στην Πάτρα.

Το παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής έχει γίνει ένας από τους χώρους που επιχειρούν να στεγαστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φτάνουν στο λιμάνι.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου (Οργανισμός Λιμένα Πατρών) στο προσωπικό φύλαξης της πρώην βιομηχανίας είναι να ενημερώνουν άμεσα την ΕΛΑΣ.

Το ίδιο συνέβη και χθες το απόγευμα, όταν η ιδιωτική φύλαξη του χώρου ενημέρωσε για κινήσεις προσφύγων και μεταναστών σε συγκεκριμένα σημεία του ακινήτου. Αυτή η κατάσταση είναι καθημερινή και επαναλαμβανόμενη.

Η Πάτρα παραμένει ένα σημείο από το οποίο θεωρούν ότι μπορούν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Ολιγομελείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών εμφανίζονται αραιά στην πόλη τα τελευταία 24ωρα.