Πορεία από τις Σχολικές Καθαρίστριες - Δεύτερη ημέρα απεργίας

Πορεία επί της οδού Γούναρη με αφετηρία την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, πραγματοποιούν αυτή την ώρα 60 και πλέον Σχολικές Καθαρίστριες του Δήμου Πατρέων.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της δεύτερης ημέρας της Πανελλαδικής 48ωρης απεργίας τους. Βασικό αίτημα τους οι συμβάεις εργασίας και η μονιμοποιήση τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στήριξη στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, που πραγματοποιούν Πανελλαδική απεργία και σήμερα 23 Μάη.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενες του Δήμου μας με σύμβαση έργου.

Πρόκειται για δίκαιο αγώνα, γιατί οι συγκεκριμένες εργαζόμενες, πασχίζουν με αυταπάρνηση να διατηρήσουν την καθαριότητα και την υγιεινή των 257 σχολείων που φοιτούν 30.000 μαθητές και διδάσκουν 5.000 εκπαιδευτικοί.

Εργάζονται με συγκεκριμένο καθεστώς εργασίας για 10 μήνες το χρόνο, αμειβόμενες με 300 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα, με σύμβαση ανά αίθουσα και χωρίς την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Το βασικό αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πέρα για πέρα ώριμο και επιτακτικά αναγκαίο άμεσα να νομοθετηθεί από την Κυβέρνηση.

Η Δημοτική Αρχή με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οργανώνει σε συνεργασία με τα εργατικά σωματεία και άλλους φορείς, νέα κινητοποίηση το τριήμερο 15-17 Ιούνη, ενάντια στην Ανεργία με το αίτημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και την υποχρέωση να νομοθετήσει άμεσα την πρόσληψή τους, με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αυτόματη ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.