Πλατογράφησαν επιταγή 12.000 ευρώ γνωστού επιχειρηματία (μηνύσεις)

Πλαστογραφία επιταγής με ποσό 12.000 ευρώ καταγγέλθηκε στις Αρχές από γνωστό επιχειρηματία της πόλης ο οποίος υπέβαλε και μηνύσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων. Η επιταγή καταγγέλεται ότι έχει πλαστογραφηθέι από άνθρωπο που κατηγορείται ότι έφτιαξε μια σφραγίδα, την συμπλήρωσε και εν συνεχεία την έδωσε για να "εξυπηρετηθεί", πιθανόν καταβάλλοντας και τόκους..

Ο άνθρωπος που πήρε την επιταγή και "εξυπηρέτησε" τον κομιστή, παρασύρθηκε από την καθαρότητα του φερόμενου εκδότη και της εταιρείας τους, που είναι υγιής και με μεγάλους τζίρους.

Που κόλησε το πράγμα; Ότι για την εν λόγω επιταγή θα έπρεπε να έχει κοπεί και τιμολόγιο, διαφορετικά είναι αδύνατον να εισπραχθεί λόγω των capital control. Φαίνεται λοιπόν ότι ο αρχικός σκοπός ήταν πριν την ημερομηνία λήξης, να επιστραφεί το δανειζόμενο ποσό, δηλαδή η επιταγή να μην εμφανιστεί προς είσπραξη στην Τράπεζα.

ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ... ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Ο επιχειρηματίας που είδε να κυκλοφορεί μια "πέτσινη" επιταγή εν αγνοία του πληροφορήθηκε το θέμα όταν γνωστός δικηγόρος τον ενημερωσε ότι έχει εκδοθεί σε βάρος του διαταγή πληρωμής από τον τελευταίο οπισθογραφήσαντα. 

Ο επιχιερηματίας ζήτησε τότε από τον δικηγόρο να επισυναφθεί και το τιμολόγιο που αφορά την επιταγή - δεν υπάρχει όπως είπαμε - ενώ διαπίστωσε ότι "πολλα πρόσωπα που έχουν οπισθογραφήσει έχουν μεταξύ τους σχέσεις". Μετά από αυτό δηλώνει ότι "θα φτασει μέχρι τέλους την υπόθεση για όλους όσους εμπλέκονται".