Πιο κοντά στην ίδρυση και λειτουργία του αποτεφρωτηρίου

Ανοίγει ο δρόμος για να προκηρύξει ο Δήμος Πατρέων την ίδρυση και λειτουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε ότι η τροποποίηση της χρήσης γης του δημοτικού ακινήτου στο βιοτεχνικό πάρκο δεν απαιτείται να υποβληθεί σε Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση (ΣΠΕ). Πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος απεμπλέκεται από πρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα απαιτούσαν επιπλέον χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Στην απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι για την μη υποβολή ΣΠΕ ελήφθη υπόψη ότι πρόκειται για την έγκριση σημειακής τροποποίησης της χρήσης γης του δημοτικού ακινήτου στο ΒΙΟΠΑ Γλαύκου, έτσι ώστε στον χώρο αυτό, αντί για τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού (η οποία προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο και δεν είναι πλέον απαραίτητη) να κατασκευαστεί το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών (ΚΑΝ).

Το οικόπεδο που αφορά στην τροποποίηση της χρήσης γης βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της περιοχής του ΒΙΟΠΑ και συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Ιξίωνος, Κενταύρων, Σαμικού και ανώνυμης οδού. Εχει εμβαδό 10.396,41 m2 και σήμερα ο χώρος εντός του οικοπέδου είναι ελεύθερος και αδιαμόρφωτος.