Περισσότεροι διαδηλωτές από πελάτες

Με τη θερμοκρασία κοντά στους 35 βαθμούς Κελσίου, τους καταναλωτές στις παραλίες και τους εμπόρους -μαζί με εμποροϋπάλληλους- να υπενθυμίζουν ότι προσφορές ελλείψει ζήτησης είναι άσκοπη κίνηση, η μεγάλη πλειοψηφία των καταστηματαρχών κράτησε χθες κλειστά τα εμπορικά μαγαζιά στην Πάτρα.

Παρά το γεγονός ότι η αγορά μπορούσε να παραμείνει προαιρετικά ανοικτή στο πλαίσιο της έναρξης των θερινών εκπτώσεων, ακόμη και σε κεντρικούς οριζόντιους δρόμους (Κορίνθου, Μαιζώνος) καταστηματάρχες που συνηθίζουν να κρατούν ανοικτά τα μαγαζιά τους ορισμένες Κυριακές τον χρόνο, ενημέρωσαν χθες με ανακοινώσεις ότι αυτή η Κυριακή, 15 Ιουλίου, δεν προσφέρεται για αγορές…

Νωρίς το πρωί Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ΠΑΜΕ και Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, έστησαν ομάδες περιφρούρησης και πανό έξω από καταστήματα πολυεθνικών τα οποία έμειναν κλειστά.

Εν συνεχεία, οι ομάδες απευθύνθηκαν σε τοπικούς καταστηματάρχες σε κάθετους δρόμους (Ερμού, Αγίου Νικολάου) και τη Ρήγα Φεραίου όπου κάποια μαγαζιά άνοιξαν και απηύθυναν συστάσεις συμμετοχής στην διεκδίκηση για την επαναθεσμοθέτηση της υποχρεωτικής Κυριακάτικης Αργίας για την οποία αγωνίζονται οι έμποροι.

Στις ομάδες περιφρούρησης συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Γιώργος Ρώρος, του Εργατικού Κέντρου Κώστας Σπανός, εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Δ. Αγγελόπουλος και η Γιώτα Παναγοπούλου των Εμποροϋπαλλήλων.