Περιοδείες Ν. Οικονομόπουλου προέδρου του ΕΕΣ, σε όλη την Ελλάδα

Περιοδείες γνωριμίας με τα στελέχη και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανά την Ελληνική επικράτεια, κάνει ο Πατρινός Πρόεδρος του Οργανισμού Νίκος Οικονομόπουλος. 

Μετά τις διαδοχικές επισκέψεις του στη Βόρεια Ελλάδα, σειρά είχε τις προηγούμενες ημέρες η Κρήτη. Συνοδεία του Τομεάρχη Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ., ο κ. Οικονομόπουλος περιόδευσε στους τέσσερις νομούς του νησιού ξεκινώντας από το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. στα Χανιά και συνεχίζοντας με επισκέψεις σε άλλους σταθμούς του Ε.Ε.Σ. και συναντήσεις με εθελοντές Ερυθροσταυρίτες στην Κίσσαμο, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τις Μοίρες, την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο.

Σκοπός της τετραήμερης περιοδείας του ήταν η γνωριμία με τα στελέχη και τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ. στην Κρήτη, να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις ανάγκες που υπάρχουν προκειμένου να αυξηθεί το περιθώριο της ανθρωπιστικής δράσης.

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον Αχαιό Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ο οποίος μάλιστα προϊσταται του τοπικού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού.

Μάλιστα στη διάρκεια της εγκάρδιας φιλοξενίας και συνομιλίας μεταξύ τους, ο κ. Οικονομόπουλος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο "Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου", εκφράζοντας τον θαυμασμό του για το «κορυφαίο ποιοτικό έργο κοινωνικής πρόνοιας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης» που επιτελείται, χαρακτηρίζοντας το ίδρυμα «πρότυπο όχι μόνο σε Ελληνικό, αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο».

"Ο Ε.Ε.Σ. θα μπει σε τροχιά αναγέννησης"

Ανάλογες επισκέψεις θα συνεχιστούν σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια, μεταξύ αυτών και στη Δυτική Ελλάδα. Με σκοπό, (όπως ήδη τόνισε ο κ. Οικονομόπουλος και σε σχετικές συνεντεύξεις του στην ΕΡΤ 1 και ΕΡΤ 3 , καθώς και στην περιφερειακή τηλεόραση "ΚΡΗΤΗ TV"  κατά την πρόσφατη περιοδεία του), να καταστεί σαφές πως η νέα διοίκηση του Ε.Ε.Σ έχει ξεκινήσει μια γόνιμη και γεμάτη προκλήσεις διαδρομή ώστε με αίσθημα προσφοράς και εθελοντισμού να επιτευχθεί ο συλλογικός στόχος, που είναι ο Ερυθρός Σταυρός να ξαναποκτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και η διάθεση για προσφορά στην κοινωνία να μετουσιωθεί σε πράξεις αλληλεγγύης προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι απώτερος σκοπός, είναι, το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό Σωματείο της χώρας να εισέλθει σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης κι αναγέννησης, στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου.