Περιοδεία του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου σε σχολικές μονάδες της Αχαΐας

Το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2018 ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επισκέφθηκε 7 σχολικές μονάδες καθώς και το Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Πάτρας προ της έναρξης των εργασιών του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΥΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Στις 11:00 π.μ. ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου βρέθηκε στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα ο οποίος μαζί με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, την Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Χριστοπούλου, τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρο Μπαρή, το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Γεώργιο Αφράτη και το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Βαγγέλη Πασσά επισκέφθηκαν σχολικές μονάδες της περιοχής.

Ο υπουργός συγκεκριμένα συνομίλησε με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 1ου Λυκείου Πατρών, του 15ου Γυμνασίου Πατρών, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Πατρών, του 3ου Νηπιαγωγείου Παραλίας, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας, του Γυμνασίου Παραλίας και του ΕΠΑΛ Παραλίας Πατρών με στόχο τη γνωριμία με τις σχολικές μονάδες και την ανταλλαγή απόψεων επί του συνόλου των θεμάτων της σχολικής ζωής με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων οι οποίοι έκαναν εξαιρετικά στοχευμένες, καλοδιατυπωμένες και ευφάνταστες ερωτήσεις συμμετέχοντας με ωριμότητα ενηλίκων σε έναν εποικοδομητικό διάλογο χωρίς αυτό να υποβαθμίζει την εξαιρετική διαλεκτική ικανότητα που επέδειξαν οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων.  Τέλος έκλεισε τον κύκλο των επισκέψεών του στο ΠΕΚ Πάτρας  στο οποίο είχε εκτενή συζήτηση με στελέχη της εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας αλλά και τον Διευθυντή του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου Πάτρας κ. Σπυρίδωνα Παπαδάκη.  

Στις εντυπώσεις που αποκόμισε ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου, αναφέρθηκε τόσο στην εισήγησή του όσο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πλαίσιο των εργασιών του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος στη δική του παρέμβαση στο συνέδριο, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη υλοποίησης ενός συνολικότερου σχεδίου ενίσχυσης των εκπαιδευτικών δομών με αιχμές την αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ, του τεχνολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού του συνόλου των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, καθώς και στην ανάγκη δημιουργίας ενός ποιοτικότερου δικτύου μεταξύ των σχολικών μονάδων.

Συμπερασματικά, η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κρίνεται επιτυχημένη από κάθε άποψη.