Περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν αποχέτευση στις βόρειες περιοχές της πόλης

Οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις του Συνδέσμου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων (ΟΙΚΙΠΑ, Κίνηση Πρόταση, Κοινοτοπία, Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής ΚΥ Χαλανδρίτσας) με ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες το απόγευμα, χαιρετίζουν τη διασφάλιση κονδυλίων της τάξης των 11 εκατ. ευρώ για έργα αποχέτευσης σε περιοχές της Ακτής Δυμαίων, όσο και της ευρύτερης Αγυιάς.

Εκφράζουν όμως την αγωνία τους και το ισχυρό αίτημα να ενταχθούν και οι βορειότερες περιοχές του Δήμου Πατρέων (Μποζαΐτικα, Ρίο, Αγιος Βασίλειος) στο πρόγραμμα υποδομών αποχέτευσης.

Με αφετηρία αυτή την κοινή θέση, οι πέντε περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις του ΣΠΟΕΠΠ, απεύθυναν επιστολή στον Αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα ζητώντας ενημέρωση, αλλά προπαντός χρονοδιάγραμμα ενεργειών ώστε να αποκτήσει ολόκληρος ο Δήμος ένα λειτουργικό αποχετευτικό δίκτυο.

Να σημειωθεί ότι, τα έργα που δρομολογούνται με φορέα υλοποίησης της ΔΕΥΑ Πατρών αφορούν παραλιακούς συλλεκτήριους αγωγούς κυρίως επί της οδού Ακτής Δυμαίων, με τους οποίους συλλέγονται τα λύματα από τους υπάρχοντες παντορροϊκούς αγωγούς.

Επίσης προβλέπεται να κατασκευαστούν δύο αντλιοστάσια (Ακτή Δυμαίων και Ιεροθέου - Ακτή Δυμαίων και Ανθείας), τα οποία προωθούν τα συλλεγόμενα λύματα προς τον Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό και από εκεί στο Βιολογικό Καθαρισμό της Πάτρας.

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή έργων συλλογής και μεταφοράς στον Βιολογικό Καθαρισμό των λυμάτων στη βορινή παραλιακή περιοχή της Πάτρας μεταξύ της θάλασσας και της οδού Αυστραλίας και μεταξύ της οδού Κανελλοπούλου και της οδού Ευήνου.