Πειθαρχική δίωξη σε υπάλληλο επειδή… διαμαρτυρήθηκε για την επικινδυνότητα του κτιρίου!

Μέσω υψηλόβαθμων υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων και υπό την απειλή πειθαρχικών διώξεων για να σωπάσουν, προσπαθούν κάποιοι να «καταπνίξουν» τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο ΚΕΠ Πάτρας για τις επικίνδυνες κτιριακές συνθήκες λειτουργίας του, όπως καταγγέλλουν στον «Κόσμο»!

Πριν λίγες ημέρες κλήθηκε σε απολογία υπάλληλος του ΚΕΠ η οποία έχει επανειλημμένως θέσει το θέμα της σωματικής ακεραιτότητας των υπαλλήλων από το ακατάλληλο του κτιρίου που στεγάζει την υπηρεσία.

Η εν λόγω υπάλληλος με εξώδικη δήλωση της, επισήμαινε στον Διευθυντή της σχετικής υπηρεσίας ότι εκ νέου κατέρρευσε η οροφή του κτιρίου την 21-4-2018, ότι η αρμόδια υπηρεσία του ίδιου του Δήμου ανέφερε στον αρμόδιο εισαγγελέα ότι δεν υφίσταται άδεια οικοδομής του εν λόγω κτιρίου για χρήση ως δημόσιας υπηρεσίας και εντέλει καθιστούσε υπεύθυνο τον Δήμο για οτιδήποτε της συμβεί σχετιζόμενο με την επικινδυνότητα του κτιρίου.

Η απάντηση του Δήμου ήταν η άσκηση πίεσης για την απόσυρση του εξωδίκου και μετά την σθεναρή αντίσταση της υπαλλήλου, της έγινε άσκηση πειθαρχικής δίωξης, για το φερόμενο ως πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς για υπάλληλο συμπεριφοράς το οποίο δύναται να επιφέρει και την οριστική παύση.

Επιπλέον της καταλογίζουν, ότι δήθεν αρνήθηκε να καθίσει στο σημείο κάτω από το οποίο πριν λίγες ώρες είχε καταρρεύσει η οροφή, χωρίς κανείς από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να έχει έρθει και να ενημερώσει τους υπαλλήλους ότι δεν κινδυνεύουν. Η προσπάθεια αντεκδίκησης και φίμωσης είναι σαφής και θα λάβει σοβαρές διαστάσεις όταν θα τις επιβληθεί η πειθαρχική ποινή» σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες.