ΠΓΝΠ: Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για προμήθεια συστήματος παραγωγής οξυγόνου-Υπόνοιες περί φωτογραφικών όρων

Στην ακύρωση του διαγωνισμού «για την εγκατάσταση και συντήρηση γεννητριών παραγωγής αερίου ιατρικού οξυγόνου» προχώρησε η διοίκηση του ΠΓΝΠ μετά από δημοσίευμα της «Π» που ανέδειξε σοβαρή ένσταση και υπόνοιες περί φωτογραφικών όρων.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται να επιβεβαιώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων και παράλληλα να φέρει στην επιφάνεια διαχρονικές αμαρτίες που κόστισαν πολλά στο δημόσιο σύστημα υγείας.

«Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του νοσοκομείου ήρθα αντιμέτωπη με διάφορες καταστάσεις τις οποίες ακόμα ερευνώ διότι οι ρίζες τους είναι βαθιές.

Ανάμεσα σε αυτές και η καταγγελία την οποία δημοσιεύσατε. Μετά από την έρευνα που κάναμε το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει στην ακύρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού και να ξεκινήσουμε από νέα βάση ερευνώντας πλήρως το συμφέρον του νοσοκομείου μας» είπε η διοικήτρια του ΠΓΝΠ Παναγούλα Μαμμή.

Διερευνητέο είναι πλέον, και όχι μόνο από διοικητικής πλευράς, ποιο υπόγειο ρεύμα έδρασε επηρεάζοντας τους όρους του διαγωνισμού. Και με ποιό κίνητρο, εάν αυτό δεν είναι προφανές.

Της απόφασης του ΔΣ είχε προηγηθεί η εντολή για πάγωμα της διαδικασίας από τον υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Κωστακιώτη μετά το δημοσίευμα της «Π». «Η καταγγελία είναι σοβαρή και αφορά υψηλό χρηματικό ποσό» είχε δηλώσει ο κ. Κωστακιώτης.