ΠΑΤΡΑ: Ο κορονοϊός και τα "λουκέτα"... φέρνουν απολύσεις στην αγορά

Άρχισαν τα όργανα στην αγορά της Πάτρας, με τους επαγγελματίες να ζητούν από τους εργαζόμενους τους να απολυθούν ή να προχωρήσουν σε αναγκαστικές άδειες, χωρίς βέβαια αυτοί να τις έχουν ζητήσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργοδότες βλέποντας τη μηδενική κίνηση που υπάρχει στα καταστήματά τους, έχουν προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων, τονίζοντάς τους ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο να πληρώσουν τους μισθούς τους, πείθοντάς τους ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση.

Άλλοι τους ζητούν να τεθούν σε άδεια για όσο διάστημα κρατήσει αυτό το θέμα με τον κορωνοϊό, χωρίς όμως να τους εγγυούνται ότι θα πληρωθούν τις μέρες που δεν εργάζονται.

"Τα παρατράγουδα έχουν ξεκινήσει και αυτή που θα πληρώσουν για ακόμα μία φορά τη νύφη είναι οι εργαζόμενοι που είναι μες στην αβεβαιότητα, χωρίς να γνωρίζουν, αν έχουν δουλειά αύριο ή για ποιο λόγο εργάζονται αυτή τη στιγμή" τονίζει ο Σάββας Τζάκης.

"Οι απολύσεις δεν χρησιμεύουν σε τίποτα αυτή τη στιγμή καθώς για να είναι έγκυρες θα πρέπει να δοθούν οι αποζημιώσεις τους, ενώ είναι τακτικές που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και θα λέγαμε ότι αυτή την δύσκολη ώρα που γίνονται είναι και ανήθικες, με ορισμένους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις".