ΠΑΤΡΑ: Η πόλη παίρνει νερό από το φράγμα του Πείρου

Νερό από το φράγμα Πείρου - Παραπείρου ξεκίνησε να παίρνει η Πάτρα τις τελευταίες ημέρες. Η ποσότητα ανέρχεται στα 800 m3/h (κυβικά μέτρα/ώρα) και δίνει σημαντικές «ανάσες» στο δίκτυο υδροδότησης της πόλης.

Αρκούν για να γίνει αντιληπτή η συνδρομή του φράγματος στην κάλυψη μέρους των αναγκών της Πάτρας, τα στοιχεία που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης, σύμφωνα με τα οποία η ποσότητα νερού που απαιτείται για την ύδρευση της πόλης κυμαίνεται από 60.000-70.000 m3/24ωρο, ανάλογα με την εποχή.

Οι αντίστοιχες μέγιστες ωριαίες απαιτήσεις είναι 3.000-3.500 m3/h., δηλαδή καλύπτει περίπου το ¼ των ωριαίων αναγκών.

Το αίτημα υποβλήθηκε στον προσωρινό φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου - Παραπείρου και έγινε δεκτό, καθώς υπήρξε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ.

Τα 800 m3/h νερού προωθούνται από το φράγμα του Αστερίου, μέσω αγωγού, στο διυλιστήριο της ΔΕΥΑΠ. Οι ενδείξεις που έχει ο προσωρινός φορέας είναι ότι το ποιοτικό επίπεδο του νερού είναι εξαιρετικό.

Ωστόσο, έχει ζητηθεί από τη ΔΕΥΑΠ να κάνει όλους τους ποιοτικούς ελέγχους (διαθέτει την τεχνογνωσία), καθώς οι αναλύσεις γίνονται σε περισσότερους από 50 δείκτες, και να του γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα.