ΠΑΤΡΑ: Αναρχικοί ή "βεντέτα" πίσω από την επίθεση στο 5ο Γυμνάσιο; - Τι ψάχνει η Αστυνομία

Προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις είναι στραμμένη η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης, που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο 5ο Γυμνάσιο.

Η πρωτοφανής επίθεση, είχε στόχο κυρίως, το γραφείο του διευθυντή του σχολείου στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου άγνωστοι δράστες, έσπασαν το τζάμι και έριξαν εντός του χώρου, οκτώ βόμβες μολότοφ, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν επρόκειτο για τυφλή επίδειξη αντιστημικού μένους, με το σχολείο να μετατρέπεται σε συμβολικό στόχο, ή επίθεση συσχετίζεται με πυρήνα της σχολικής κοινότητας, στο πλαίσιο νεανικών αντιπαλοτήτων.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε στις 7 το πρωί από τον επιστάτη του σχολικού συγκροτήματος Μαρούδα, ο οποίος εκείνη την ώρα άνοιγε τις πόρτες του σχολείου. Βλέποντας τους πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από το γραφείο του διευθυντή, ειδοποίησε τις αρχές και επί τόπου έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι πυροσβέστες.

Στο μεταξύ, δυνάμεις της Ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην περιοχή, έσπευσαν στο σημείο άμεσα και έκαναν αυτοψία στο χώρο, για να ελέγξουν εάν υπήρχε τυχόν άτομο που κινδύνευε, κάτι που ευτυχώς δεν συνέβαινε.

Να σημειωθεί ότι οι δράστες, εξαπέλυσαν επίθεση και σε αίθουσα που βρισκόταν στον 3ο όροφο του κτιρίου, όπου στεγάζεται λύκειο. Εκεί οι δράστες έσπασαν δύο τζαμαρίες με πέτρες. Προφανώς οι δράστες ήθελαν να βανδαλίσουν όλο το συγκρότημα.

Και τα τρία σχολεία που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα, δεν λειτούργησαν χθες, λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, για να επιχειρήσει με ασφάλεια η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σχολικό συγκρότημα, δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο. Στα τέλη Ιανουαρίου του 2018, λόγω φωτιάς που είχε εκδηλωθεί τη νύχτα σε αίθουσα, είχαν καεί θρανία και άλλος σχολικός εξοπλισμός.

Και παλαιότερα, όμως, το 2014, είχαν σημειωθεί δύο ακόμα εμπρησμοί, μετά από αντίστοιχες διαρρήξεις, προφανώς από τους δράστες, για να «σβήσουν» τα ίχνη τους.