Παρουσίαση βιβλίου του Ν. Τζανάκου για τον φιλέλληνα Νικολάι Ράικο

Το Επίτιμο Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Πάτρα, η Ενωση των συμπατριωτών της τέως ΕΣΣΔ «ΣΟΓΙΟΥΖ» και Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων προσκαλούν τους κατοίκους της πόλης των Πατρών στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Ρώσου φιλέλληνα, πρώτου Φρούραρχου Πατρών, Αντισυνταγματάρχη Νικολάι Ράικο, που συνέγραψε ο ερευνητής και δημοτικός σύμβουλος Πατρέων Νίκος Τζανάκος.
Αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση που του έγινε, στην εκδήλωση θα παραστεί απευθύνοντας χαιρετισμό, ο γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Φεόντορ Καλάιντοβ.
Πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί ένας άνθρωπος ο οποίος αφοσιώθηκε στην ανοικοδόμηση της Πάτρας μετά την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό και οραματίστηκε τη σύγχρονη πόλη στην οποία έχουμε την τύχη να κατοικούμε σήμερα.
Μέσα από ενδελεχή και πολυετή έρευνα, ο συγγραφέας φωτίζει πτυχές των πρώτων ημερών της νέας Πάτρας, που για σχεδόν δύο αιώνες παρέμεναν άγνωστες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, ώρα 20:30, στον χώρο του «Royal». Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν ρωσικούς χορούς και ανάγνωση κειμένων από παιδιά Ρώσων.