Παραιτείται ο Γιώργος Μάρκου από τη διοίκηση του ΟΛΠΑ

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το Δ.Σ. του ΟΛΠΑ ανακοίνωσε ο συμπολίτης δικηγόρος Γιώργος Μάρκου, ο οποίοις τοποθετήθηκε προχθές στη διοίκηση του Οργανισμού με απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο κ. Μάρκου με δήλωσή του τονίζει τη διαφωνία του με την απουσία εκπροσώπου του Δήμου Πατρέων στη Διοίκηση του ΟΛΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί ο δήμαρχος Πατρεών Γιάννης Δημαράς είχε καλέσει όλους τους Πατρινούς που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του ΟΛΠΑ να παραιτηθούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία εκπροσώπου, αλλά και των χειρισμών του Οργανισμού στην υπόθεση απόδωσης του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη.

Η δήλωση του δικηγόρου Γιώργου Μάρκου έχει ως εξής: 

"Πριν από αρκετούς μήνες μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π.Α. εν όψει της επικείμενης νομοθετικής ανασυγκρότησής του. Δέχθηκα με δεδομένη την σχετική εμπειρία μου, αφού είχα διατελέσει ήδη για αρκετά χρόνια μέλος του Δ.Σ.

Μόλις όμως χθες πληροφορήθηκα ότι στο καινούργιο ολιγομελές Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο θεσμικά δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκπροσώπηση των δήμων το μοναδικό καινούργιο μέλος του είμαι εγώ και το μοναδικό παλιό μέλος που αποχωρεί είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων. Με τον τρόπο αυτό ακυρώνεται η συμμετοχή του Δήμου στο κορυφαίο όργανο Διοίκησης του λιμανιού της πόλης.

Για λόγους προσωπικών αρχών αλλά και σεβασμού στη θητεία μου ως αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, δεν είναι δυνατόν να εμφανίζομαι ότι είμαι συμμέτοχος σε μια τέτοια εξέλιξη.

Προτίθεμαι να υποβάλω άμεσα την παραίτησή μου προς τα αρμόδια όργανα."

Πάντως εύλογη είναι η απορία πώς επελέγη ο κ. Μάρκου για μέλος του Δ.Σ, από ποιούς και γιατί;