Παράσταση διαμαρτυρίας σε σούπερ μάρκετ της Περιβόλας

Έξω από σούπερ μάρκετ της Πάτρας, που δραστηροποιείται στην περιοχή της Περιβόλας, βρέθηκαν στο πλαίσιο κινητοποίησής τους, τα μέλη του Σωματείου ΣΕΙΥΠ Νομού Αχαΐας, τα οποία εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση, εξηγώντας το λόγο της συγκέντρωσής τους:

«Το σωματείο συμμετείχε στην πανελλαδική ημέρα δράσης και ενημέρωσης που καλούσαν οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ., ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός για τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις που κάνει η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί των εργαζομένων στην εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε, και του «Κρόνου», δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι  ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας.

Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, έχει μαγαζιά στα Βαλκάνια, εξαγόρασε το τελευταίο διάστημα μαγαζιά και στη Βόρειο Ελλάδα, στη Λάρισα, στην Κρήτη και εδώ στην Πάτρα τον «Κρόνο». Δραστηριοποιείται στο καλλυντικό, την ένδυση, στο φάρμακο και στο χονδρεμπόριο.

Τώρα κλείνουν μαγαζιά ώστε να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις της αγοράς με αποτέλεσμα να πετιούνται εργαζόμενοι στο δρόμο. Απολύει παλαιότερους εργαζόμενους και παίρνει νέους με τον κατώτατο μισθό. Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε προχώρησε τώρα σε νέες μειώσεις μισθών 8%, μειώσεις που επιβάλλει με την υπογραφή ατομικής σύμβασης.

Η εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Η εταιρεία θέλει να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητά της απέναντι στους άλλους επιχειρηματίες του κλάδου, θέλει να μεγιστοποιήσει το κέρδος του.

Το κλαδικό μας σωματείο και δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν μέσα στα καταστήματα,  μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, για να υπάρξει οργανωμένη μαχητική αντίσταση των εργαζομένων για να μην περάσουν οι «οικειοθελείς αποχωρήσεις», οι απολύσεις συναδέλφων μας, οι μειώσεις μισθών.

Τις επόμενες μέρες κατατίθεται στη βουλή ο νόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση. Τα σωματεία, οι ταξικές δυνάμεις ετοιμάζονται να δώσουν ενιαία απάντηση, κλιμακώνοντας με νέα πανεργατική απεργία όταν έρθει το σχετικό νομοσχέδιο.

Κεφάλαιο – ΕΕ – Κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα! Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους να παλέψουν στη γειτονιά τους ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Πρέπει τώρα να γίνουμε μια γροθιά και να αντιπαλέψουμε τα σχέδια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΘΗΣ! ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΩΤΗΡΕΣ!»