Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Ενας διαγωνισμός μας δίνει μια αφορμή για να «ξαναγνωρίσουμε» την πόλη μας

Το ηλιοβασίλεμα της Πάτρας, ο φάρος, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Δρέπανο και η τοιχογραφία με θέμα τους παράκτιους πρωταγωνιστούν στις φωτογραφίες και το βίντεο συμμετοχής του διαγωνισμού της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων με θέμα «Η Πάτρα Ξανά στο Παιχνίδι».

Το υλικό που υποβλήθηκε αναδεικνύει τις ομορφιές της πόλης από την προσωπική οπτική των συμμετεχόντων και μας υπενθυμίζει τα φυσικά πλεονεκτήματά της.

Είναι μια ευκαιρία να δούμε εμείς οι ίδιοι οι πατρινοί την πόλη μας με άλλα μάτια, και να ανακαλύψουμε παραπάνω λόγους για να την προβάλουμε καλύτερα.

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί δεν είναι «μια και έξω» υπόθεση, αλλά μια αφορμή για περισσότερη εξωστρέφεια και δημιουργική ανησυχία.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, αυτή της υποβολής υποψηφιοτήτων, ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουνίου και από τις 20 του μήνα βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση του, αυτή της ανάδειξης των νικητών.

Οι συμμετοχές είναι συνολικά οκτώ : επτά για τον διαγωνισμό φωτογραφίας και μία για τον διαγωνισμό βίντεο. Η περίοδος ψήφισης της καλύτερης συμμετοχής θα ολοκληρωθεί στις 10 π.μ. της 12ης Ιουλίου 2019 και νικητής θα αναδειχθεί όποιος συγκεντρώσει τα περισσότερα «λάικς» στον επίσημο λογαριασμό Instagram της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Πάτρα 2019 (@mbg_patras_2019), όπου έχει αναρτηθεί το υλικό του διαγωνισμού.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό είναι οι εξής:

Στην κατηγορία βίντεο: Γιώργος Σινογεώργος.

Στη κατηγορία φωτογραφίας: Αγγελική Τσαφογιάννη, Παναγιώτης Τουλιάτος, Δημήτριος Βλαχόπουλος, Ρούλη Κολοκυθά, Γιώργος Κόλιας, Γεώργιος Ζωγράφος, Κατερίνα Ρίζου.

Στους δύο νικητές για την κατηγορία της φωτογραφίας και τον νικητή που ήδη έχει αναδειχθεί καθώς δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα για την κατηγορία του βίντεο , θα απονεμηθούν έπαθλα που συνίσταται σε προβολή των νικητήριων φωτογραφιών και βίντεο στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Website, YouTube, Twitter, Instagram, Facebook & LinkedIn) των Αγώνων, κάνοντας σαφή αναφορά των ονομάτων των δημιουργών σε κάθε κοινοποίηση ή δημοσίευσή τους.

Επιπλέον, οι νικητές θα αποκτήσουν δωρεάν είσοδο στις εγκαταστάσεις την περίοδο των αγώνων 25-31 Αυγούστου και θα τους δοθεί βεβαίωση υπογεγραμμένη από την Οργανωτική Επιτροπή για τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό «Η Πάτρα ξανά στο Παιχνίδι».