Παν. Τσώνης: Προτεραιότητα στο Εμπορικό Λιμάνι

Προτεραιότητα στο Εμπορικό Λιμανι. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του κ. Π. Τσώνη Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΠΑ, ο οποίος αξιολογεί ότι εκέι είναι το μέλλον του. Μάλιστα ο κ. Τσώνης, δηλώνει ότι υπάρχουν και τροποι χρηματοδότησης.

Ο κ. Τσώνης υποστηρίζει ότι ο νέος Λιμένας Πατρών πρέπει να διαθέτει την αναγκαία υποδομή ώστε να εξυπηρετεί και αυτο για να γίνει θα πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή του Εμπορικού τμηματος του λιμανιού. Το εμπορικό λιμάνι μπορέ=εί να κατασκευαστεί και με χρήματα ιδιωτών.

Ο κ. Τσώνης ακόμα αναφέρει: 

- Το λιμάνι πρέπει να συνδεθεί με τον σιδηρόδρομο ώστε να συνδέεται πια και με την Αδριατική (που όλα τα λιμάνια της έχουν μεγάλους εμπορικούς σταθμούς τρένων).

- Πρέπει να αποκτηθούν σημαντικοί αποθηκευτικοί χώροι (ενδεχομένως ένα μεγάλο εμπορευματικό κέντρο). Πιθανόν η "Πειραϊκή - Πατραϊκή" να δώσει λύσεις.

- Καλύτερη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του ΟΛΠΑ όταν αποκτηθούν αυτές οι πρόσθετες δράσεις για το Λιμάνι. 

Όπως εξηγεί ο κ. Τσώνης το Λιμάνι των Πατρών πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα μέλλον "που έρχεται γρήγορα".

* Συνεχίζονται καθημερινά οι συναντήσεις της διοίκησης του ΟΛΠΑ με φορείς και εμπλεκόμενους με το Λιμάνι. Ανταλλάσσονται απόψεις, καταγράφονται εκκρεμότητες, η δυνατότητα προσέλκυσης τουρισμού, ενώ μπαίνει άτυπα σε διαβούλευση και το master plan του λιμανιού.