Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Κάνοντας το σπίτι μας εξυπνότερο μέσω της τεχνολογίας -Το Euronews στην Πάτρα

Αφιέρωμα, υπό την αιγίδα της εταιρεία τεχνολογίας Huawei, έκανε το Euronews στην έξυπνη οικία αυτόνομης διαβίωσης του Εργαστηρίου Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων & Εφαρμογών που ανήκει στο τμήμα ΗΜΜΥ του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με την συμμετοχή του Καθηγητή Νικόλαου Βώρου και του Επίκουρου Καθηγητής Χρήστου Αντωνόπουλου.

Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής Sci-Tech, Damon Embling and Renato Guerra βρέθηκαν στην Πάτρα για δύο μέρες με αφορμή την έρευνα δημιουργώντας ένα video που ξεφεύγει από τα στενά όρια της τεχνολογίας με όμορφα πλάνα από την πόλη.

Το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων & Εφαρμογών σχεδιάζει και αναπτύσσει πρότυπους χώρους διαβίωσης για να ερευνήσει πώς μπορεί να φαίνονται και να εργάζονται στο εγγύς μέλλον για τους ηλικιωμένους, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και για όσους ζουν με χρόνιες παθήσεις. Στόχος είναι να επιτρέψουν σε αυτές τις ομάδες να ζουν ανεξάρτητα, με ασφάλεια και βολικό τρόπο για περισσότερο.

Στο άρθρο του euronews επισημαίνεται ότι Τεχνητή Νοημοσύνη έχει αλλάξει το παιχνίδι σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας, ειδικά από την αρχή του αιώνα. "Ερευνητές που εδρεύουν στην πόλη της Πάτρας της Δυτικής Ελλάδας αξιοποιούν τις δυνατότητές τους στις κατοικίες μας, για να φέρουν επανάσταση στα σπίτια μας - και να τα κάνουν έξυπνα.

Με περισσότερους ανθρώπους που ζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ένα επιπλέον πρόβλημα έχει τεθεί στα συστήματα υγείας και κοινωνικής μέριμνας. Η ιδέα της υποβοηθούμενης διαβίωσης έχει γίνει μια σημαντική έννοια στον τεχνολογικό κόσμο, όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος".

https://www.youtube.com/watch?v=jvnW84Z7znI&ab_channel=euronewsKnowledge