Πανελλαδική απεργία σήμερα στις τράπεζες

Εικοσιτετράωρη παντραπεζική πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα η ΟΤΟΕ για τις απολύσεις στην Πειραιώς, ενώ έχουν προγραμματιστεί  συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (ώρα 13:00) και στην Πάτρα κινητοποίηση στις 10 το πρωί έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση της τράπεζας, στη Μαιζώνος και Πατρέως.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ  «με τις μεθοδευμένες, προκλητικές απολύσεις 24 συναδέλφων του πρώην RBU, η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+0,27% υπερέβη τα εσκαμμένα και παραβίασε τη συμφωνία της με την ΟΤΟΕ και του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι απολύσεις ήταν ανέκαθεν κόκκινη γραμμή για τον κλάδο. Τις αποτρέψαμε επί δεκαετίες, ακόμα και στις πιο ζοφερές και κρίσιμες εποχές της κρίσης, με αγώνες, με εξαντλητικό διάλογο αλλά και  με συμβιβασμούς και θυσίες.

Ξέρουμε καλά τις οδυνηρές συνέπειες των απολύσεων για τον εργαζόμενο, την οικογένειά του, την κοινωνία στο σύνολό της, όπως και κάθε συμπολίτης μας που τις βίωσε τα χρόνια της κρίσης.

Γι’ αυτό κάθε τέτοιος σχεδιασμός, πόσο μάλλον ενέργεια, από την πλευρά των Τραπεζών, ισοδυναμεί για μας με κήρυξη πολέμου απέναντι στον εργαζόμενο, στην οικογένειά του, στη ζωή του, στο μέλλον του ίδιου και των παιδιών του, απέναντι στην ίδια την κοινωνία!».

Η ΟΤΟΕ θεωρεί πως «η Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή που επέλεξε να τορπιλίσει το κλίμα εμπιστοσύνης και την ομαλότητα στον κλάδο, σε μια συγκυρία που αυτός ανακτά την κερδοφορία του και καλείται να αναλάβει επιτέλους τον ρόλο του στη στήριξη της ανάπτυξης.

Τον ρόλο του απέναντι στους πολίτες, στους εργαζόμενους και στην κοινωνία, που επανειλημμένα τον στήριξαν από το υστέρημά τους τις δύσκολες ημέρες της κρίσης.

Όπως ξεκαθαρίζουν, «εάν σήμερα επιτρέψουμε να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στον κλάδο, αύριο οι άνεμοι θα συμπαρασύρουν και το δικό μας σπίτι. Δεν εκχωρούμε το δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή και στο μέλλον μας.

Οι απολύσεις μάς αφορούν όλους Δίνουμε όλοι μαζί την Τετάρτη μάχη τιμής και αξιοπρέπειας για την εργασία, τη ζωή και το μέλλον μας. Τα σχέδια και οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς δεν θα περάσουν!».

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Την κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το οποίο καταγγέλλει, την Τράπεζα Πειραιώς που παραμονές Χριστουγέννων προχώρησε σε 24 απολύσεις.