Παναγιώτης Κρίκης: Το Επιμελητήριο αδιαφόρησε προκλητικά για τα μέλη του

Με τον δυναμισμό που απαιτούν οι περιστάσεις, με αυστηρή κριτική προς την απερχόμενη διοίκηση και με προτάσεις που απηχούν τις προσδοκίες των μελών του επιμελητηρίου, εμφανίσθηκε το μεσημέρι στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επιμελητήριο για όλους» Παναγιώτης Κρίκης.

Η πρώτη συνέντευξη τύπου του υποψηφίου προέδρου της νέας παράταξης συγκέντρωσε στα γραφεία του εμπορικού συλλόγου εκπροσώπους από όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Πάτρας, γεγονός που υποδηλώνει το ενδιαφέρον τους και τις θετικές εντυπώσεις που ήδη έχει προκαλέσει το «Επιμελητήριο για όλους» στην κοινωνία της πόλης και της Αχαΐας.

Ο κ. Κρίκης στις αρχές τις τοποθέτησής του φρόντισε να αναλύσει επαρκώς τους λόγους που ιδρύθηκε η νέα παράταξη, της οποίας ο ίδιος δέχθηκε να τεθεί επικεφαλής: « Μου έκανε εντύπωση που την περίοδο των ζυμώσεων εμφανίστηκαν Πυθίες, Κασσάνδρες, Αίσωποι και... Γκαίμπελς, σε μια απέλπιδα προσπάθειά τους να υπονομεύσουν το εγχείρημα. Έκανα την απλή σκέψη, ποιοί και γιατί δεν μας θέλουν και έδωσα πάραυτα την απάντηση. Είναι εκείνοι που επιθυμούν να διαφυλάξουν τα κεκτημένα μιας ολιγομελούς ομάδας. Αντίθετα, εμείς  από την πρώτη στιγμή διαμορφώσαμε τις συνθήκες μιας μεγάλης αγκαλιάς. Μιας παρέας ανίκητης σε όλη την Αχαΐα.

Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση να τεθώ επικεφαλής για έναν απλό λόγο: Διότι διαπίστωσα ότι όλοι μας δεν είμαστε υποκινούμενοι και καθοδηγούμενοι. Όποιος μας πει το αντίθετο, η αγορά που μας ξέρει θα βάλει τα γέλια»

Ακολούθως ο Παναγιώτης Κρίκης έδωσε το στίγμα των καταβολών του, που τον έφεραν στη σημερινή θέση, του υποψήφιου Προέδρου: «Ασχολήθηκα από τη νεαρή ηλικία μου με τα κοινά ,παντού. Από φοιτητικό κίνημα , στον πολιτικό στίβο σε αυτοδιοικητικά και συνδικαλιστικά μετερίζια. Πάντοτε είχα κατά νου και μετουσίωνα σε πράξεις τις συνεργασίες και τις συνθέσεις, χωρίς να κάνω συναλλαγές και εκπτώσεις. Τον ίδιο δρόμο ακολουθώ και τώρα»

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Πρόεδρος άσκησε κριτική στην απερχόμενη διοίκηση: « Διερμηνεύω μια μεγάλη πλειοψηφία μελών του Επιμελητηρίου, που είναι ανικανοποίητα και σφόδρα προβληματισμένα από την ανεπάρκεια της απερχόμενης διοίκησης. Ένας φορέας των 15-20 χιλιάδων μελών προσελκύει στις κάλπες μόλις το 20-25%.