Πάτρα: Δυο μόνιμες λαίκές στα μηχανοστάσια Άγ. Ανδρέα και Άγ. Διονυσίου και κατάργηση όλων των άλλων

Προσπάθεια να τερματιστούν οι τριτοκοσμικές εικόνες στο κέντρο της Πάτρας από την ανάπτυξη λαϊκών αγορών, εξετάζει ο Δήμος Πατρέων. Ο δήμαρχος κ. Δημαράς, άνθρωπος με ευρωπαϊκή κολτούρα (Ιταλία), έχει γίνει δέκτης εισηγήσεων να καταργηθούν όλες οι λαΊκές στο κέντρο της πόλης και να λειτουργήσουν δυο μόνιμες στα δυο άκρα της πόλης.

Ο κ. Δημαράς ακούει με προσοχή τα παραπάνω και μάλλον θα δώσει το πράσινο φως. Οι λαϊκές στο κέντρο της πόλης δημιουργούν μεγάλα προβλήματα, αισθητικής, υγείας αλλά και κυκλοφοριακό πρόβλημα. Σε κάθε λαϊκή συμμετέχουν 700 επαγγελματίες που μαζί με τους συνεργάτες τους φτάνουν τους 2.000! Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται κυριολεκτικά στον δρόμο χωρίς κανόνες ατομικής υγιεινής, ενώ δημιουργούνται συνθήκες έντονης ασφυξίας στην κάθε περιοχή.

Οι εισηγητές εκτιμούν ότι η Πάτρα μπορεί να έχει δυο μόνιμες λαϊκές αγορές στους δυο σταθμούς του τρένου δηλαδή σε Άγιο Ανδρέα και Άγιο Διονύσιο. Εκεί μπορούν να στεγαστούν με ιδανικές συνθήκες (άνετη προσέλευση, πάρκινκ, μόνιμη εξυπηρέτηση κάθε περιοχής, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας κ.λπ.). Στα υπέρ των προτάσεών τους το γεγονός ότι σε αρκετές πόλεις της χώρας έχουν ήδη λειτουργήσει μόνιμες λαϊκές.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω σχέδιο αφορά μόνο το κέντρο της Πάτρας και όχι τις περιφερειακές συνοικίες όπου οι λαϊκές θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν όπως και πριν.