Πάτρα: Για δεύτερη φορά η μηχανή του ΕΚΑΒ (που δόθηκε με δωρεά) σώζει

Για δεύτερη φορά η μηχανή του ΕΚΑΒ Πάτρας που δώρησε πρόσφατα ιδιώτης έσωσε μια ζωή. Το νέο περιστατικο έγινε στην οδό Βότση και Μαιζώνος στην Πάτρα, το μεσημέρι της Δευτέρας. Δηλαδή έξω από το Δημαρχείο.

Ένας άνδρας συνεπιβάτης σε ένα δίκυκλο βρέθηκε ξαφνικά στο έδαφος. Στο σημείο επικράτησε πανικός. Ο άνδρας είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Άμεσα έφτασε η μηχανή του ΕΚΑΒ ενώ για καλή του τύχη κοντά στο σημείο ήταν ο Κώστας Πελετίδης, που ως γνωστόν είναι καρδιολόγος. Ο δήμαρχος του έδωσε άμεσα τις πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια έφτασε και ασθενοφόρο που μετέφερε τον άνδρα (είχε τις αισθήσεις του) στο νοσοκομείο.

Η ΔΩΡΕΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΛΕΣΣΑ

Το ΕΚΑΒ ΝΔ Ελλάδας δεν είχε ούτε μια μοτο άμεσης επέμβασης ώστε να σπεύδει σε περιστατικά πολύ πιο γρήγορα από τα ασθενοφόρα και να σώζει ζωές.

Καποια στιγμή εμφανίστηκε δωρητής που είχε προσφερθεί να χαρίσει στο ΕΚΑΒ μια ολοκαίνουργια και πλήρως εξοπλισμένη μοτο, αλλά η δωρέα καθυστερούσε λόγω... γραφειοκρατίας αφού έπρεπε να εγκριθεί από διάφορα τμήματα του φορέα.

Τελικά η δωρέα έγινε (φωτό) και πλέον η μηχανη του ΕΚΑΒ σώζει. Αν και ο δωρητής ήθελε την ανωνυμία του εν τούτοις πάνω στη μοτό υποχρεωτικά αναγράφεται: "Δωρεά Αφοι Πλέσσα".