Ο 40χρονος ιερέας είδε στους μπάστακες παγανιστικές λατρείες

Στις 5 Φεβρουαρίου θα καθίσει ξανά στο εδώλιο ο παπά-Αλέξανδρος που συνελήφθη και του αποδόθηκαν οι κατηγορίες του εμπρησμού και της φθοράς δημόσιας ιδιοκτησίας σε κοινή θέα, μετά την ενέργειά του προχθές τα ξημερώματα, να πυρπολήσει καρναβαλικούς μπάστακες στο κέντρο της Πάτρας, στο Δημαρχείο, στον πεζόδρομο Παντανάσσης και στην Ακτή Δυμαίων.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, δεν φάνηκε ούτε στιγμή μετανιωμένος για την πράξη του, στους αστυνομικούς αποδεικνύοντας ότι κάθε άλλο παρά αυθόρμητη ήταν.

Πηγές αναφέρουν ότι περισσότερο εξέπεμπε την εικόνα συνειδητοποιημένου ατόμου για αυτό που είχε κάνει, αποδίδοντας τις ενέργειές του στο ότι εκλάμβανε τους καρναβαλικούς μπάστακες ως «είδωλα» που παραπέμπουν σε παγανιστικές λατρείες.

Η παραμονή του στο γραφείο του εισαγγελέα δεν κράτησε περισσότερο από ένα λεπτό, όσο δηλαδή χρειάστηκε για να του ασκηθούν οι ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για τα δύο παραπάνω αδικήματα και να παραπεμφθεί αμέσως στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών για να δικαστεί.

Ωστόσο ζήτησε αναβολή την οποία και έλαβε, ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορός του Γιάννης Παπαναστασόπουλος, ώστε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη, με το επιχείρημα ότι έχει οικογένεια και μια κόρη 7 ετών και δεν υπήρχε κίνδυνος διαφυγής του.

Βεβαίωσε ωστόσο ότι στο μεσοδιάστημα δεν πρόκειται να επαναλάβει το αδίκημα για το οποίο συνελήφθη και κατηγορείται.