Ο προαστιακός μέχρι Κ. Αχαΐα άντεξε 17 ημέρες

Μόλις 17 μέρες παρέμεινε ζωντανό το τρενάκι Πάτρα - Κάτω Αχαΐα καθώς, λόγω του κορονοϊού, από προχθές Τρίτη ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία της νέας γραμμής του Προαστιακού.

Τα δοκιμαστικά πρώτα δρομολόγια του Προαστιακού είχαν ξεκινήσει από το Σάββατο 29 του μηνός όμως την τελευταία εβδομάδα η κίνηση ήταν ελάχιστη.

Για το τρενάκι, το οποίο ξεκίνησε με ελάχιστα δρομολόγια, πέντε την ημέρα, κρίθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να λειτουργήσει με ένα ή δύο δρομολόγια την ημέρα.

ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της μεγάλης μείωσης της μεταφορικής κίνησης, δίνουν αυτήν την περίοδο βάση στα μέτρα πρόληψης κατά του κρονονοϊού, περιορίζοντας το προσωπικό στο 1/3 της καθημερινής βάρδιας, παρέχοντας και τις άδειες ειδικού σκοπού στο προσωπικό τους.

Αυτή την περίοδο ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ ρίχνουν το βάρος στην γραμμή του προαστιακού Πάτρα - Ρίο (αξίζει να σημειωθεί πως διακόπηκε προσωρινά η λεωφορειακή σύνδεση Καστελόκαμπος-Αγιος Βασίλειος) και τη σύνδεση με Κιάτο, παράλληλα με το τρενάκι του Βουραϊκού το οποίο παραμένει σε λειτουργία για τα Καλάβρυτα.