Ο ΟΛΠΑ απελευθερώνει μεγάλο κομμάτι του παλιού λιμανιού Πάτρας από επικίνδυνο Υπόστεγο

O Ο.Λ.ΠΑ. ενέκρινε τη Διακήρυξη και τα τεύχη Δημοπράτησης του έργου: «Κατεδάφιση Υποστέγου Νο4» προϋπολογισμού δαπάνης 220.000€ πλέον ΦΠΑ.

Πρόκειται για το Υπόστεγο – Αποθήκη που βρίσκεται μεταξύ Αγ. Νικολάου και Γούναρη εντός του τμήματος εκείνου, που πρόσφατα, με απόφαση     του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποχαρακτηρίστηκε από Χερσαία Ζώνη Λιμένα προκειμένου να αποδοθεί οριστικά στο Δήμο Πατρέων και τους πολίτες της Πάτρας.

Για το λόγο εν λόγω υπόστεγο, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές βλάβες, έχει συνταχθεί αρμοδίως έκθεση «επικινδύνως ετοιμορρόπου οικοδομής» ενώ παράλληλα εκκρεμούσε η έκδοση Υπουργικής Απόφασης περί χαρακτηρισμού ή μη του κτίσματος ως διατηρητέου σύμφωνα με αίτημα των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η απόφαση εκδόθηκε    μετά από γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και κρίνει ότι το υπόστεγο δεν είναι διατηρητέο.
Αμεσα ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ, στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής του ευθύνης, θα προχωρήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης για να κατεδαφιστεί το υπόστεγο το ταχύτερο δυνατόν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την διαρκή και έμπρακτη συμβολή του στη βελτίωση των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.