Ο μετανάστης ήταν... 81 ετών

Μπορεί οι συλλήψεις αλλοδαπών, οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν λαθραία από το λιμάνι της Πάτρας να είναι καθημερινές και να παίρνουν τη μορφή απλών αριθμών στο δελτίο ανακοινώσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου της πόλης, αλλά πίσω από κάθε περίπτωση κρύβονται απίστευτες ανθρώπινες ιστορίες, κάθε μία μοναδική.

Και ήταν ιδιαιτέρως χαρακτηριστική η πιο πρόσφατη περίπτωση του εντοπισμού και σύλληψης δύο αλλοδαπών που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλοίο από την Πάτρα χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης αυτής καταδεικνύει η ηλικία του ενός εκ των δύο: 81 ετών!

Ενας άνθρωπος σε πολύ προχωρημένη ηλικία, που μαζί με τον κατά 48 χρόνια νεότερο ομοεθνή του, (34 ετών δηλαδή), προσπάθησε να ξεγελάσει τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος κατά τη διενέργεια του καθιερωμένου ελέγχου.

Ολα αυτά, για μια μικρή δυνατότητα ενός πιο ειρηνικού και βελτιωμένου «αύριο», έστω και στη δύση της ζωής! Για την ιστορία, τα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν, οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και θα ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία.