Ο Κώστας Καραμανλής στον Max Fm για τρένο και Πατρών- Πύργου: «Έτσι θα κάνουμε το έργο»

Αποφασισμένος και ξεκάθαρος φαίνεται πως είναι ο υπουργός υποδομών Κώστας Καραμανλής για την διέλευση του τρένου στην Πάτρα. Μιλώντας με τους βουλευτές του νομού Αχαϊας δήλωσε πως θα υπάρξει μερική υπογειοποίηση μόνο στο τμήμα από Αγιο Διονύσιο μέχρι Αγιο Ανδρέα, ενώ από το Ρίο μέχρι τον Αγιο Διονύσιο η διέλευση θα είναι επίγεια με κάπιοιες βυθίσεις. 

Δήλωσε πως υπάρχουν πολλοί μέθοδοι για να γίνει αυτό και υπάρχουν τεχνικές που θα εξασφαλίσουν την ομαλή διέλευση του τρένου χωρίς να υπάρχουν προβλήματα για τους κατοίκους των περιοχών από τις οποίες θα διέρχεται η αμαξοστοιχία. Στόχος όπως είπε.... είναι να γίνει γρήγορα το έργο...

Ο κ. Καραμανλής δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι έλεγε ψέματα στον πατραϊκό λαό για τιος μελέτες που υπήρχαν και την χρηματοδότηση.

Οπως είπε μιλώντας στον Max Fm όλα ήσαν στον αέρα. Τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει μία υπέυθυνη πολιτική και δεν θα πει ψέματα στον πατραϊκό λαό. Δεν θα τον κοροϊδέψει.

Δεν μπορεί να γίνει υπογειοποίηση 9 χιλιομέτρων, γιατί αυτή είναι η απόσταση απο το Ρίο μέχρι τον Αγιο Ανδρέα. Οπως είπε τα χρήματα δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση από την Ευρωαπϊκή Ενωση για την κατασκευή ενός "μετρό" στην Πάτρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

Ο Κώστας Καραμανλής στην σύσκεψη που έκανε χθες με τους βουλευτές Αχαϊας και Ηλείας ξεκαθάρισε ότι η Πατρών Πύργου θα γίνει. Μάλιστα δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση πολλές λύσεις, μεταξύ αυτών και την επέκταση του δρόμου ως συνέχεια της Ολυμπίας Οδού.

Αν αυτό εγκριθεί τότε δεν αποκλείεται να πάμε σε μία εργολαβία από την Κοινοπραξία που έχει αναλάβει την Ολυμπία Οδό. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην υπουργό Χρήστο Σπίρτζη λέγοντας πως έλεγαν ψέματα στον λαό της Δυτικής Ελλάδος και πως το σύστημα των 8 εργολαβιών οδήγησε το έργο σε αδιέξοδο και μεγάλη καθυστέρηση....!

Μιλώντας στον Max Fm και τον Αλέξανδρο Κογκόλη, δήλωσε πως ο κ. Σπίρτζης απέτυχε στην κατασκευή του έργου, αφού το έδωσε σε "επίδοξο καναλάρχη" ο οποίος όχι μόνο δεν ήταν φερέγγυος, αλλά φθάσαμε στο σημείο να κηρυχθεί και έκπτωτος.

"Αυτή η κυβέρνηση θα κατασκευάσει την πατρών Πυργου δίνοντας την πλέον άμεση και συμφέρουσα λύση" κατέληξε ο υπουργός. Σε σχέση με τα εργοτάξια στην Πατρών Πυργου τα οποία "διαφήμιζε" ο κ. Σπίρτζης κατά την έλευσή του το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα, τόνισε πως... δεν υπάρχει ούτε ένα! "Μόνο σκουπίιδα μας άφησαν στα εργοτάξια. Να σταματήσουν τα ψέματα οι του ΣΥΡΙΖΑ" κατέληξε.