Ο ιός του παραλόγου- Το καρναβάλι της Πάτρας απαγορεύτηκε, αλλά η πολυπληθής έκθεση Κρήτης στήνεται στο μόλο

Την ίδια ώρα που οι καρναβαλιστές της Πάτρας έχουν  διασυρθεί  ανά το πανελλήνιο και δέχονται επιθέσεις με επίθετα που κάθε άλλο παρά κομψά μπορείς να τα πεις και μάλιστα από επώνυμα χείλη, την ίδια ώρα που η Πάτρα υπέστη εξαιτίας της απαγόρευσης του καρναβαλιού ένα οξύ οικονομικό πλήγμα και  ο συνωστισμός έχει ενοχοποιηθεί από την ιατρική κοινότητα για τη μετάδοση του κορονοϊού (αυτού του προς στιγμήν άγνωστου για την πόλη της Πάτρας), στο μόλο της Αγίου Νικολάου στήνεται  ήδη μια έκθεση πανελλήνιου ενδιαφέροντος, με τις ευλογίες του ίδιου κράτους  που τιμώρησε τα καρναβάλια του ίδιου μηχανισμού που μας εγκαλεί.

Ο λόγος για τη 18η  Έκθεση Tοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών Κρήτης, μια «μεγάλη συνάντηση για τις Toπικές Γεύσεις της Ελλάδας» όπως ακριβώς αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση- ενημέρωση στο διαδίκτυο, με φορέα διοργάνωσης την Περιφέρεια της Κρήτης.

«Ένα ταξίδι γεύσης, μουσικής, χορού και πολιτισμού,
με ελεύθερη είσοδο για όλους!» διευκρινίζεται ακολούθως για να έχουμε έτσι ένα άρωμα της πολυσυλλεκτικότητας και  κυρίως της μαζικότητας της όλης διοργάνωσης η οποία ήδη στήνει τα περίπτερα στο μόλο.

Η  18η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Toπικές Γεύσεις Ελλάδας”  θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως  τις 15 Μαρτίου 2020, στην Πάτρα, στον Μόλο Αγίου Νικολάου.

Δεν πρόκειται για κάποιο μικρό μέγεθος.

«Η έκθεση αυτή, έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων, πολύ επιτυχημένων διοργανώσεων, όπου προωθήθηκαν τα περιζήτητα τοπικά αγαθά» διαβάζουμε.

« Παραγωγοί από Κρήτη, Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Λάρισα, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθία, Αττική, Λήμνο, Καστοριά, Καβάλα και Κιλκίς συμμετείχαν σ’ αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις και συμπλήρωναν με τα προϊόντα τους την πλούσια γκάμα της διατροφικής αλυσίδας» Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Παράλληλα με το εμπορικό της μέρος, η έκθεση αποτελεί ένα πολιτιστικό αντάμωμα όλων όσων υπηρετούν τον λαϊκό πολιτισμό των ιδιαιτέρων περιοχών της χώρας μας και δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Πολιτιστικά σωματεία από κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, παρουσιάζουν τα χορευτικά και μουσικά τους συγκροτήματα σ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα που αποτελεί ένα ιδιαίτερο και αξέχαστο ταξίδι στις παραδόσεις του τόπου μας.

Επίσης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τη γαστρονομία, όπου αναδεικνύονται οι ιδιαίτερες γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές μέσα από την χρήση των εξαιρετικών ντόπιων προϊόντων» συνεχίζει το διευκρινιστικό κείμενο της είδησης για να καταλήξει: «9 ημέρες η καρδιά της Κρήτης και των τοπικών προϊόντων θα χτυπά δυνατά στην Πάτρα! Σας περιμένουμε όλους! Δωρεάν είσοδος στην έκθεση και σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις. Δωρεάν πάρκινγκ 1000 θέσεων 100 μέτρα από την Έκθεση».

Τα ερωτήματα ανακύπτουν αβίαστα.

Ποιος ευαισθητοποιημένος με την πιθανή επικινδυνότητα του Πατρινού Καρναβαλιού έδωσε την άδεια για τη διεξαγωγή αυτής της μαζικής γιορτής και ποιος ο επιστημονικός φορέας που την ενέκρινε; Την ίδια ώρα μάλιστα που και η  Food Expo αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού.

Ερωτήθηκε για αυτό η ειδική επιτροπή και το υπερευαίσθητο για το Καρναβάλι της Πάτρας Υπουργείο;

Αξιολογήθηκε και από ποιους η διοργάνωση αυτή; Και αν ναι, ας μας εξηγήσουν τη διαφορά με την παρέλαση π.χ. των πληρωμάτων το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στην Πάτρα με τους καρναβαλιστές που δέχονται τόσο σφοδρή κριτική σαν να πρόκειται για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο ιατρός κ. Γώγος πάντως με τον οποίο επικοινωνήσαμε για να μάθουμε αν η συγκεκριμένη έκθεση είναι σε γνώση της αρμόδιας επιτροπής, δήλωσε άγνοια και  μας ενημέρωσε ότι κάθε διοργάνωση τέτοιου είδους αξιολογείται διαφορετικά ανάλογα με τη μαζικότητα και διάφορους άλλους παράγοντες. Προς αξιολόγηση πάντως η παρούσα δεν τέθηκε.

Πράγμα που σημαίνει ότι το αλαλούμ συνεχίζεται και η μεγάλη έγνοια κάποιων για τη δημόσια υγεία κρατούσε μόνο σπρέι κατά της.. .σερπαντίνας.

 

(εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)