Ο δρόμος "βούλιαξε" ξανά...

Μηχάνημα της υπηρεσίας καθαριότητας «κατάπιε» ο παραλιακός δρόμος του Μονοδενδρίου χθες. Προ των ευθυνών της θέτει ο Δήμος Πατρέων την Κτηματική Υπηρεσία και με αφορμή το περιστατικό επαναφέρει το αίτημα να του επιτρέπεται η συντήρηση των παραλιακών δρόμων, πράξη που απαγορεύεται από την υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών.

«Η Κτηματική Υπηρεσία ως διαχειριστής του αιγιαλού και της παραλίας, με την απαγόρευση στο Δήμου να συντηρεί τους παραλιακούς δρόμους, έχει την ευθύνη να λάβει όλα τα μέτρα αποτροπής ατυχημάτων που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβούν» σχολίασε η δημοτική αρχή για το χθεσινό συμβάν και επεσήμανε: «Σε διαφορετική περίπτωση να επιτρέψει την άμεση παρέμβαση του Δήμου σε όλες τις αναγκαίες περιπτώσεις».

ΟΔήμος αντέδρασε με ανακοίνωση μέσω της οποίας επιδιώκει να εκθέσει το Υπουργείο Οικονομικών και την Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας, που έχουν την ευθύνη για τους παραλιακούς δρόμους. Ο συγκεκριμένος δρόμος, όπως και άλλοι στα διοικητικά όρια της Πάτρας, θεωρούνται αιγιαλός και για αυτό απαγορεύεται να γίνει η παραμικρή παρέμβαση από δημοτικά συνεργεία.

Η δημοτική αρχή υπενθύμισε ότι ανάλογο θέμα είχε προκύψει για την παραλιακή οδό στο Ρίο τον προηγούμενο Μάρτιο και του επιβλήθηκε πρόστιμο.

Τότε, ο δρόμος είχε καταστραφεί κατά την διάρκεια του χειμώνα λόγω της κακοκαιρίας και εγκυμονούσε σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των κατοίκων της δημοτικής κοινότητας. Οι κάτοικοι άσκησαν πιέσεις και τελικά ο Δήμος αποφάσισε να προχωρήσει αυτοβούλως σε εργασίες επισκευής του οδοστρώματος.

Ομως, η αυτόβουλη πρωτοβουλία του Δήμου κρίθηκε αυθαίρετη και παράνομη από την Κτηματική Υπηρεσία, η οποία είχε καλέσει τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη να δώσει εξηγήσεις για τις παρεμβάσεις των δημοτικών υπηρεσιών στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Ρίο.

Ο Δήμος είχε υποστηρίξει τότε ότι, οι παρεμβάσεις ήταν αναγκαίες, για την ασφάλεια των διερχομένων και την εξασφάλιση της κυκλοφορίας σε δρόμους που εξυπηρετούν χιλιάδες δημότες μας.

Επίσης, ζητούσε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στην περιοχή, να καταδικάσουν το γεγονός και να απαιτήσουν όλοι μαζί τις διώξεις σε βάρος.