Ο Δήμος τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι πορεύτηκαν στο χώρο του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου, προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι. Ο Δήμαρχος, μετά την κατάθεση του στεφανιού, δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα την εξέγερση των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, αλλά και συνολικά όλων όσων εναντιώθηκαν στη χούντα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, αφού τα αιτήματα της εξέγερσης, παραμένουν άλυτα, άρα και επίκαιρα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα να έχουμε ψωμί, να έχουμε ελευθερία απέναντι σ’ αυτούς που μας καταδυναστεύουν κι έχουν κάτσει στο σβέρκο του λαού μας, αλλά και Παιδεία που χρειάζονται τα παιδιά μας.

Όσοι σχεδιάζουν την εγκατάσταση των πυρηνικών στον Άραξο και εμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους θα συναντήσουν την αντίσταση του λαού μας».

Αμέσως μετά, πορεύτηκαν στο χώρο της παλιάς Ασφάλειας. Εκεί, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, κατέθεσε στεφάνι, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο αντιδικτατορικός αγώνας του λαού και τα αιτήματά του, είναι και σήμερα επίκαιρα. Και είναι επίκαιρα, γιατί συνεχίζει ο λαός μας να γδέρνεται από τις κυβερνήσεις, να του στερούν τα δικαιώματά του.