Ο Δήμος οφείλει να έρθει σε συνεννόηση με την εστίαση

Δυο (ακόμη) εμβληματικοί χώροι της Πάτρας που γνώρισαν μεγάλες στιγμές, σήμερα είναι σε εγκατάλειψη. Ο πρώτος χώρος είναι στη μαρίνα. Πρόκειται για τον χώρο εστίασης "Λάγιος" που είναι πια κατασκότεινος και σε εγκατάλειψη.

Ο δεύτερος χώρος είναι τα Δημοτικά Σφαγεία (πρώην Πολιτεία) που αν και φιλοξενούν περιστασιακά κάποιες μουσικές εκδηλώσεις, δεν μπορεί να κρυφτεί το γεγονός ότι ο χώρος είναι στην πραγματικότητα σε πορεία απαξίωσης, χωρίς τουαλέττες, βρώμικος, με φθορές που καθημερινά αυξάνονται κ.ο.κ.

Χώροι σαν τους παραπάνω (υπάρχουν κι άλλοι), δεν μπορούν πλέον να συντηρηθούν από τον ιδιοκτήτη Δήμο Πατρέων και είναι ηλίου φαεινότερο πως πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία του Δήμου με τους ιδιώτες. Η "Πολιτεία" για παράδειγμα γνώρισε σπουδαίες ημέρες και νύχτες επειδή ο ιδιώτης (Αντζουλάτος) την ανάπλασε την συντήρησε, την λειτούργησε.

Έκλεισε γιατί πολύ απλά το ενοίκιο των.... 10.000 ευρώ τον μήνα ήταν στα χρόνια της κρίσης εξωπραγματικό και ο Δήμος δεν ήθελε τότε, να το μειώσει σε λογικά επίπεδα. (Τώρα που δεν εισπράττει τίποτε, είναι καλύτερα;). Αλλά και ο Νίκος Λάγιος δεν υπήρξε κορυφαίος επιχειρημαίας στην εσίίαση;

Συζήτησαν μαζί του για την Μαρίνα; Μάλλον όχι αν σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Λάγιος είναι κλειστός γιατί του έκοψε ο Δήμος το ρεύμα για τρίτη φορά και ενώ ο επιχειρηματίας τις δυο προηγούμενες δικαιώθηκε δικαστικά. Σημειωτέον ότι δεν έχει υπογράψει με τον Δήμο τίποτε, αφού όλες οι συμβάσεις έχουν γίνει με τον ΟΛΠΑ.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και ο η νεα δημοτική αρχή θα πρέπει, διαφοροποιούμενη από το παρελθόν, να ανοίξει την συζήτηση με τον κλάδο της εστίασης. Η συνεργασία είναι προτιμότερη από την έχθρα. Ζούμε όλοι στην ίδια πόλη.