Ο Δήμος αναζητεί κτηνίατρο για τα αδέσποτα

Σύμβαση με κτηνίατρο της πόλης μας για την περίθαλψη, στείρωση και τσιπάρισμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, θα συνάψει ο Δήμος Πατρέων.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2017 πραγματοποιήθηκαν δύο πρόχειροι διαγωνισμοί για το ίδιο ζήτημα, οι οποίοι κρίθηκαν άγονοι.

Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς επιβάλλεται να περιθάλπονται με τις σύγχρονες  επιστημονικές και τεχνικές μεθόδους και όχι με βαναυσότητα και προχειρότητα. Πρόσφατα γεγονότα βασανισμού και θανάτωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, είναι αποτρόπαια και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Τονίζεται, ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής ώστε το ζήτημα των αδέσποτων ζώων να αντιμετωπιστεί από το κράτος με την αρμόζουσα ευθύνη και να σταματήσει να πετάει το μπαλάκι στους Δήμους δεν έχουμε βρει καμία ακόμα ανταπόκριση.

Είναι ο ίδιος ο νόμος που δυσχεραίνει την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει η αντίστοιχη διάθεση κονδυλίων και προσωπικού.

Ο Δήμος Πατρέων δεν έχει χρηματοδοτηθεί ούτε με 1 ευρώ για αυτό το μείζον πρόβλημα και όπως και οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας, δεν έχουν Κτηνιατρική Υπηρεσία, άρα δεν μπορούν να προσλάβουν ούτε προσωπικό.