Ο άγνωστος πόλεμος της λιμενικής ζώνης

Έξι μήνες έχουν περάσει από τον θάνατο ενός μετανάστη στον Λαδόπουλο στην διάρκεια συμπλοκής και την επιτυχημένη επιχείρηση διάλυσης των δύο άτυπων καταυλισμών που ακολούθησε από την Ελληνική Αστυνομία, και ένα αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων, ήρθε για να αφυπνίσει τους πάντες, και να δείξει ότι το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών καραδοκεί.

Άγνωστοι δράστες ενεργώντας από κοινού, τα ξημερώματα της Τρίτης έξω από την ΑΒΕΞ, έπειτα από διένεξη και με τη χρήση μαχαιριού, προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε δυο αλλοδαπούς άνδρες, ηλικίας 27 και 22 ετών, τραυματίζοντας τους στα πόδια και στο κεφάλι.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου «Παναγία η Βοήθεια», ενώ από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για το αιματηρό συμβάν, και οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Για την Αστυνομία ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό διαπληκτισμού που κατέληξε σε μαχαιρώματα, όμως η ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε αναζωπύρωση του μεταναστευτικού στην Πάτρα.

Άλλωστε, οι αριθμοί των μεταναστών που καταφθάνουν στην πόλη και προσάγονται από την Αστυνομία για έλεγχο και επαναπροώθηση είναι εντυπωσιακοί. Από την ημέρα που έγινε η επιχείρηση στην Ακτή Δυμαίων για την διάλυση των δύο άτυπων καταυλισμών, η Αστυνομία έχει επαναπροωθήσει 1653 αλλοδαπούς στην Αθήνα.