Οριστικό ΟΧΙ από τον Κώστα Καραμανλή στην υπογειοποίηση του τρένου - Πελετίδης: Ο λαός της πόλης θα σταθεί αντιμέτωπος

Ο υπουργός υποδομών Κώστας Καραμανλής καλεί τους Πατρινούς να ξεχάσουν το υπόγειο τρένο. Μιλώντας στην Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο δήλωσε πωςδεν θα κοροϊδέψει τους Πατρινούς.

Πως δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει μελέτη. Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα έργο το οποίο δεν θα βρει χρηματοδότηση.

Ο υπουργός τα έβαλε με την προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας πως μοίραζε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Οπως δήλωσε "το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε βρει μία λύση για 1 χιλιόμετρο, να γίνει μερική υπογειοποίηση με την μέθοδο κατ εντ κάβερ. Οχι όμως για 5 χιλιόμετρα. Γιατί τα 5 χιλιόμετρα είναι μετρό και έχει κόστος 1 δισεκατομύριο" πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Και συνέχισε: "Ποιός θα το πληρώσει; Οι Πατρινοί; Οχι. Θα πηγαίναμε στην Ευρώπη να ζητήσουμε λεφτά. Και τι θα σου έλεγε η Ευρώπη; Θα το χρηματοδοτούσε; Ε είναι προφανές πως δεν θα χρηματοδοτούσε μετρό στην Πάτρα".

Δήλωσε ακόμη πως ο ίδιος θα μπορούσε να δώσει υποσχέσεις αλλά δενθα το κάνει.

Χθες πάντως στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συζητήθηκε το θέμα. Οπως και αυτό της Πατρών Πύργου. Λόγω παρέλευσης της ώρας.

Ο Δήμος εμμένει στην στάση του και ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Αντωνόπουλος δήλωσε πως η άρνηση του κ. Καραμανλή να υπογειοποιήσει το τρένο, θα βρει αντιμέτωπο τον λαό της πόλης.

"Δεν θα μας καταδικάσει ο κ. Καραμανλής για τα επόμενα 150 χρόνια. Δεν θα υψώσει τείχη, δεν θα χωρίσει την πόλη στα δύο, δεν θα μας στερήσει το θαλάσσιο μέτωπο" είπε χαρακτηριστικά.