Οι πολίτες κάνουν διαμαρτυρία για τα Ταμπάχανα

Μέτωπο αγώνα προκειμένου να διεκδικήσουν και να πετύχουν την κατασκευή κυκλικού κόμβου στα Ταμπάχανα, ξεκινούν αύριο Τετάρτη το απόγευμα κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, με τη συμπαράσταση του Ανατολικού Διαμερίσματος και της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας.

Μετά τη λαϊκή συνέλευση στο Ανατολικό Διαμέρισμα της Πάτρας πρόσφατα, παρουσία και του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, αποφασίστηκε αύριο Τετάρτη 21 του μηνός και ώρα 6:30 μ.μ. να κλείσει συμβολικά ο κόμβος της Μικρής Περιμετρικής, στα Ταμπάχανα.

Κάτοικοι και επαγγελματίες, υποστηρίζουν ότι μετά τα εγκαίνια της 'Μίνι' τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι κυκλοφοριακές συνθήκες δικαίωσαν τις επιφυλάξεις που εξ αρχής είχαν τεθεί.

Πλέον ως μόνη λύση στο κυκλοφοριακό, προβάλλεται απο τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή (όπως ελπίζεται) ο κυκλικός κόμβος. Από την άλλη πλευρά η Περιφέρεια ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι αντίθετη στο αίτημα, αρκεί να τεκμηριωθεί και να εγκριθεί από το υπουργείο Υποδομών.

«Η όποια λύση πρέπει να βασιστεί σε πραγματικά κυκλοφοριακά δεδομένα γι αυτό μεσολάβησε αναγκαίο διάστημα προσαρμογής στις νέες συνθήκες, μετά τα εγκαίνια του έργου.

Προχωρούμε πλέον αναλυτικά σε νέες κυκλοφοριακές μετρήσεις. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα σταλούν στο υπουργείο Υποδομών προκειμένου να αποφασίσουν τις όποιες συγκοινωνιακές παρεμβάσεις» αναφέρει  ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λύτρας. Και καταλήγει:

«Ο κόμβος μπορεί να γίνει, υπό την προϋπόθεση να καταλήξουν οι συγκοινωνιολόγοι του υπουργείου στο βασικό ερώτημα που τίθεται:

Αν οι όποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις στα φανάρια, δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό μακροπρόθεσμα. Επίσης πρέπει να το επιτρέπουν και τα γεωμετρικά δεδομένα».