Οι πλειστηριασμοί… των Χριστουγέννων- 74 ακίνητα στην Αχαΐα στο "σφυρί"

Ασταμάτητοι είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και τον τελευταίο μήνα του χρόνου, με μία απλή αναζήτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα να δείχνει ότι μέσα στον Δεκέμβριο έχουν οριστεί να γίνουν 3.444 πλειστηριασμού σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 3.184 αφορούν ακίνητα και οι 798 εξ αυτών κατοικίες.

Η εικόνα στην περιοχή, δείχνει ότι εντός Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί 171 πλειστηριασμοί ακινήτων στη Δυτική Ελλάδα, οι 50 εκ των οποίων είναι κατοικίες.

Σε ό,τι αφορά ιδιαίτερα την Αχαΐα, προγραμματίζονται 50 πλειστηριασμοί στην Πάτρα (οι 25 αφορούν κατοικίες), 4 στην Αιγιάλεια (καμία κατοικία), 11 στη Δυτική Αχαΐα (όλοι αφορούν κατοικίες) και 9 στα Καλάβρυτα (1 αφορά κατοικία). Δηλαδή, οι 49 από τις 50 κατοικίες που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα, βρίσκονται στην Αχαΐα.

Πάντως, το 2019 αναμένεται ακόμα μεγαλύτερο «τσουνάμι» πλειστηριασμών, καθώς οι τράπεζες σχεδιάζουν να βγάλουν στο «σφυρί» περίπου 30.000 ακίνητα, με στόχο να μειώσουν τον αριθμό των «κόκκινων» δανείων.

Οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια κατά 15 δισ. ευρώ μέσω των πλειστηριασμών έως το 2021.