Οι οκταμηνίτες του Δήμου Πατρέων χάνουν τις ζωές τους - Γιατί ζητούν δικαστικά, παράταση 4 μηνών την Δευτέρα

Η αδικία "πνίγει" τους συμβασιούχους του Δήμου Πατρέων που ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εργάζονται για οκτώ μήνες και στη συνέχεια απολύονται. Καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να αλλάξει το νομικό - θεσμικό πλαίσιο ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να προστατεύσει εκατοντάδες εργαζόμενους που χάνουν άδικα την εργασία τους παρά τα προσόντα που έχουν και την εμπειρία.

Αυτή τη Δευτέρα θα εκδικαστεί η περίπτωση 500 εργαζομένων στον Δήμο σε καθαριότητα, πράσινο ασφαλτικά, υπηρεσίς, Βοήθεια Στο Σπίτι κ.α. Οι εργαζόμενοι ζητούν 4μηνη παράταση ώστε να θεμελιώσουν ταμείο ανεργίας, (οι μισοί θα βρεθούν εκτός). Επίσης δεν θα έχουν προϋπηρεσία αφού απαιτέιται 12μηνο.

Στην Πάτρα η Δημοτική Αρχή, έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συγκεκριμένων εργαζομένων, στους δικαστικούς και όχι μόνο, αγώνες τους. Μάλιστα, έφερε ως κατεπείγον στο Δημοτικό Συμβούλιο, το αίτημα συμβασιούχων οκταμηνιτών του Δήμου, οι οποίοι συνεχίζοντας τον δικαστικό τους αγώνα ζητούσαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, να λάβει απόφαση στήριξής τους.

Ομόφωνα όλες οι παρατάξεις στάθηκαν στο πλευρό τους, ενόψει δικαστηρίων που γίνονται αυτές τις ημέρες. 

Δεν συμφωνούμε –τόνισε ο Δήμαρχος- με τα οκτάμηνα, δίμηνα κ.λπ. Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από 1.000 εργαζομένους, αλλά δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, από την κυβέρνηση.