Οι κυρίες Παπασέβου και Κοσπέτα σε ενέργειες αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο

Μέσα στην βαθύτατη και μακρόχρονη ύφεση που έχει περιθωριοποιήσει ανθρώπους και οικογένειες το Κίνημα Αλληλεγγύης που ήδη αναπτύσσεται είναι η σωσίβια λέμβος των ψυχών ανθρώπων που υποφέρουν κατατρεγμένοι και στριμωγμένοι, ιδιαίτερα τις ημέρες αγάπης που υπόσχεται το Πάσχα.

Έχει σημασία ποιοι δίνουν την μάχη της αλληλεγγύης; Όχι καμία σημασία δεν έχει και αυτό είναι το πρωτο που μου τονίζει η κυρία Μίκα Παπασέβα Γραμματέας του Προγράμματος "Αλληλεγγύη για όλους", για όλη την Ελλάδα.

Κανείς δεν πληρώνεται στο πρόγραμμα αυτό που έχει επεκταθεί σε όλη την χώρα, εργάζονται χιλιάδες εθελοντές και αφορά σε αυτή την φάση 135.000 νοικοκυριά. Αυτές τις ημέρες του Πάσχα δε, όλοι δίνουν το μέγιστο της προσπάθειας ώστε στη Γιορτή της Αγάπης να μην μείνει ούτε ένας άνθρωπος μόνος...

Το πρόγραμμα έχει πολλά θετικά. Δεν περιορίζεται στην παροχή τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων αλλά δίνοντας το δικάιωμα στους μετέχοντες να αγοράζουν απευθείας οι ίδιοι ότι χρειάζονται από Σούπερ Μάρκετ καλύπτονται κι άλλες ανάγκες. Η κυρία Παπασέβου εξηγεί ότι "στόχος είναι η αξιοπρέπεια των ανθρώπων και όχι η ελεημοσύνη" και έχει δίκιο. Για μια νέαρή κοπέλα μπορεί να είναι ένα σαμπουάν ή μια οδοντόκρεμα όχι ένα πιάτο φαγητό σε μια αίθουσα με άλλους συμπάσχοντες, όπου μπορεί ακόμα και να ντρέπεται.

"Πέρα από το Σούπερ Μάρκετ έχουμε φροντίσει ακόμα και για θεατρικές παραστάσεις τις Κυριακές" επιμένει η κυρία Παπασέβου σε σχέση με το "περί αξιοπρέπειας" και συνεχίζει: "Παρέχουμε επίσης επιδότηση ενοικίου, δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, δωρεάν μεταφορά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δωρεάν είσοδο στα Μουσεία. Ο στόχος είναι η επανένταξη στο κοινωνικό σ'υνολο με αξιοπρέπεια. Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό ωστόσο όχι μόνο πρέπει να μονιμοποιηθεί αλλά και να επεκταθεί".

Σήμερα δικαιούχοι είναι όσοι εχουν εισόδημα 2.200 ευρώ το χρόνο. "Δηλαδή μια οικογένεια με 2.800 ευρώ εισόδημα δεν έχει πρόβλημα;" αναρωτιέται η κυρία Παπασέβου. "Αυτά τα εισοδηματικά κριτήρια πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν".

Την ερωτώ για την ενταξή της στους ΑΝΕΛ και περιορίζεται μόνο σε μια λιτή φράση: "Ο κ. Καμμένος δεν μπορεί να ανεχθεί πολίτες να πεινούν, συνδράμει και προσωπικά όπου μπορεί". Δεν θέλει να επεκταθεί περαιτέρω, προέχει η προσπάθεια που όπως λέει "επεκτείνεται από την Ρόδο έως την Κέρκυρα και από την Κρήτη έως την Μακεδονία".

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗ ΝΔ ΕΛΛΑΔΑ

"Στην Αχαία είμαστε τυχεροί γιατί ανέλαβε η Κωνσταντίνα Κοσπέτα μια γυναίκα με ικανότητες και αγνές - καλές προθέσεις. Με την δική της συμβολή έχουμε μια πλήρη εικόνα για την Δυτική Ελλάδα, έχουμε πολλούς εθελοντές και συνεργάτες, έτσι δίνονται γρήγορα λύσεις".

Η Κωνσταντίνα Κοσπέτα δεν επελέγη τυχαία. Υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ στις δυο εκλογές; του 2015 κερδίζει το ενδιαφέρον των πολιτών με τις απόψεις και τις θέσεις της τις οποίς συστηματικά αναρτά και στο Facebook. Μάλιστα ιδιαίτερη είναι η διείσδυσή της στην νεολάια.

Στυο πρόσφατο συνέδριο των ΑΝΕΛ εκπροσώπησε με 10 ακόμα νέους την Δυτική Ελλάδα. Αυτό κίνησε το ενδιαφέρον του κόμματος κεντρικά και πολύ σύντομα της έγινε η πρόταση (και η αποδοχή της).

Στην Πασχαλινή περίοδο για την Πάτρα λοιπόν, πέραν του τι προβλέπει το πρόγραμμα αλληλεγγύης συγκεντρώνονται πάσης φύσεως αγαθά, καινούργια ρούχα και παπούτσια (κυρίως παιδικά) ακόμα και κλινοσκεπάσματα. Η Κωνσταντίνα Κοσπέτα έχει επιτύχει μια μεγάλη κινητοποίηση ενδιαφερομένων με πολύ υψηλά αποτελέσματα.