Οι κάτοικοι με την προσφυγή τους μπλόκαραν την μερική αντιδρόμηση της Κανακάρη

Η προσφυγή που έχουν καταθέσει κάτοικοι του βορείου τμήματος της Κανακάρη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει φρενάρει το αρχικό πλάνο του Δήμου Πατρέων για την σταδιακή αντιδρόμηση της οδού, από την Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι και τη Γούναρη.

Η απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο τον προηγούμενο Σεπτέμβριο περιέγραφε ότι μετά την παράδοση στην κυκλοφορία της μικρής περιμετρικής μπορεί να ξεκινήσει η σταδιακή αντιδρόμηση της Κανακάρη από το τμήμα Ελευθερίου Βενιζέλου - Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) και στη συνέχεια Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) - Παπαφλέσσα και Παπαφλέσσα - Γούναρη.

Πάντως γίνονται σημειακές εργασίες κατά μήκος της Κορίνθου και της Κανακάρη, εκεί που προβλέπεται να λειτουργήσουν φωτεινοί σηματοδότες, αφού  πρόκειται για παλιότερη εργολαβία που προχωράει κανονικά.

Ο κ. Στάμος δήλωσε ότι αν καθυστερήσει η ειδική επιτροπή της Αποκεντρωμένης να αποφανθεί για την προσφυγή που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι, δεν αποκλείεται να εγκαταλείψει ο Δήμος την σταδιακή αντιδρόμηση της Κανακάρη και να αλλάξει τη φορά της κίνησης των οχημάτων ενιαία σε όλο το μήκος της οδού.

Το στέλεχος της Δημοτικής Αρχής εξήγησε ότι δεν ισχύουν προθεσμίες εάν κριθεί σκόπιμο να ζητηθούν οι απόψεις τεχνικών υπηρεσιών για να αποφανθεί η επιτροπή της Αποκεντρωμένης.